Ένας κήπος φωτισμένος από το φως του φεγγαριού

5
Ένας κήπος φωτισμένος από το φως του φεγγαριού

Νιώθετε ποτέ ότι έχετε χάσει τα καλύτερα του κήπου σας μέχρι να γυρίσετε σπίτι από τη δουλειά το βράδυ; Γιατί να μην απολαύσετε τον κήπο σας στο φως του φεγγαριού! Η δημιουργία ενός κήπου με φεγγάρι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε τον κήπο σας μετά τη δύση του ηλίου, που είναι συχνά όταν έχουμε επιτέλους χρόνο να χαλαρώσουμε.

bloomathon300
Λευκή Αζαλέα

Ενώ τα λευκά ανθισμένα φυτά δεν προσφέρουν πάντα την καλύτερη εμφάνιση ενάντια σε πιο πολύχρωμα ανθισμένα φυτά μια ηλιόλουστη μέρα, ζωντανεύουν πραγματικά μόλις δύσει ο ήλιος. Τα λευκά λουλούδια μπορούν να λάμπουν υπέροχα μόλις τραβήξουν το φως του φεγγαριού ή τον φωτισμό που τοποθετούμε στον κήπο μας. Το κλειδί είναι να επιλέξετε φυτά που είτε θα ανοίξουν το βράδυ είτε θα κρατήσουν τα άνθη τους ανοιχτά όλη τη νύχτα. Αυτά τα φυτά θα προσελκύσουν επίσης τους νυχτερινούς επικονιαστές για να τους απολαύσουν.

white_echinacea_300
Λευκό κωνοφόρα, Echinacea

Η ορτανσία Oakleaf είναι μια εξαιρετική επιλογή για έναν κήπο με φεγγάρι, επειδή συγκρατεί μεγάλες συστάδες λευκών ανθέων που φωτίζουν έναν σκιερό κήπο και λάμπουν στο φως του φεγγαριού. Η μαργαρίτα Shasta παράγει μάζες από δυνατά λευκά λουλούδια με κίτρινα κέντρα που κάνουν παράσταση από την άνοιξη έως τα μέσα του καλοκαιριού. Τα White Four o’ Clocks ‘Alba’, είναι ιδανικά για έναν βραδινό κήπο, επειδή οι ανθίσεις ανοίγουν αργά το απόγευμα και παραμένουν ανοιχτά όλη τη νύχτα. Για ένα ψηλό εντυπωσιακό δείγμα, δοκιμάστε λευκό ανθισμένο καπνό, Nicotiana alata, που παράγει μακριές σωληνοειδείς λευκές ανθοφορίες. Φυσικά, ποιος κήπος του φεγγαριού θα ήταν πλήρης χωρίς τα Moonflowers; Λευκός ιβίσκος είναι ένα αμπέλι που μπορεί να καλλιεργηθεί από σπόρους ή μεταφυτεύσεις που παράγει τεράστιες λευκές ανθίσεις σε σχήμα τρομπέτας που ζωντανεύουν τη νύχτα και προσφέρει εξαιρετική αντίθεση φυλλώματος με τις ποικιλίες με πράσινα φύλλα.

Εδώ είναι μερικά ακόμη εξαιρετικά φυτά κήπου του φεγγαριού:

  • Γλυκό φθινοπωρινό Clematis
  • Coneflower “White Swan”
  • Zinnia linnearis
  • White Datura
  • Λευκό Φθινοπωρινό Φασκόμηλο
  • Λευκοί Νάρκισσοι, όπως η Θάλεια
  • Μυρτιά, Βίνκα λευκές ποικιλίες
  • Μανόλια
  • Λευκές Αζαλέες
gardenia_aimee
Γαρδένια

Φυτά με ασημένιο φύλλωμα επίσης «ανάβουν» όταν το φεγγάρι ανατέλλει. Η ανάμειξη φυτών ασημιού στα περιγράμματα ή τα δοχεία της βεράντας σας θα φωτίσει το χώρο το βράδυ. Το αυτί του αρνιού, με τα μεγάλα γούνινα φύλλα του, δημιουργεί ένα ανάχωμα από φύλλωμα για να αντανακλά το φως του φεγγαριού. Το ίδιο κάνουν και οι Αρτεμισίες όπως το «Powis Castle». Το Texas Sage θα σας δώσει κάποιο ύψος και όγκο σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. και αν φυτέψετε λευκές ανθισμένες ποικιλίες όπως το ‘White Cloud’ τότε έχετε το τέλειο φυτό κήπου του φεγγαριού! Το Centaurea “Colchester White” φαίνεται σχεδόν φθορίζον στο νυχτερινό φως.

Μην ξεχνάτε το άρωμα όταν φυτεύετε τον κήπο του φεγγαριού σας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το να χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική μέρα από το να παίρνεις υπέροχα αρώματα από τον κήπο. Οι Γλυκές Ελιές παράγουν μικροσκοπικά λευκά άνθη που περιέχουν ένα ισχυρά γλυκό άρωμα. Είναι ιδιαίτερα αρωματικά το βράδυ. Τριαντάφυλλα όπως «Iceberg», «Lady Banks White» ή «Lace Cascade» προσφέρουν αρωματικά λευκά άνθη ιδανικά για καλλιέργεια σε κληματαριά, πέργκολα ή φράχτη. Το White Butterfly Ginger έχει μεγάλες όμορφες ανθοφορίες που παράγουν το πιο πολυτελές άρωμα. είναι απαραίτητο δίπλα σε κάθε αίθριο! Το Star Jasmine μπορεί να καλλιεργηθεί για να καλύψει έναν φράχτη ή μια τέντα και στάζει με εξαιρετικά αρωματικά μικρά λευκά άνθη την άνοιξη και το καλοκαίρι. Και πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τη Γαρδένια; Δεν υπάρχει τίποτα πιο μεθυστικό από το άρωμα της Gardenia, το οποίο μπορεί να φυτευτεί σε όλο τον κήπο σας ή σε γλάστρες στο αίθριο σας.

Τα στρατηγικά τοποθετημένα στοιχεία κήπου, όπως τα λευκά τζάμια κεραμικής, οι μπάλες που ατενίζουν, τα στοιχεία νερού και ο τεχνητός φωτισμός μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να ζωντανέψετε τον κήπο του φεγγαριού σας.

Υπάρχουν πολλά, πολλά ακόμη όμορφα λευκά ανθισμένα φυτά για να διαλέξετε, οπότε φροντίστε να περάσετε και να μιλήσετε με το προσωπικό του κήπου μας για όλες τις επιλογές σας για την κηπουρική στο φεγγάρι. Η διαθεσιμότητα στα επιλεγμένα φυτά αλλάζει καθημερινά, γι’ αυτό φροντίστε να μας τηλεφωνήσετε για να επιβεβαιώσετε ότι έχουμε αυτό που ψάχνετε. Τα λέμε σύντομα!

Bir cevap yazın