Αρχιτεκτονική Τοπίου στα Σημαντικά Στιγμιότυπα των Ειδήσεων (16-31 Αυγούστου) – THE DIRT

11
Αρχιτεκτονική Τοπίου στα Σημαντικά Στιγμιότυπα των Ειδήσεων (16-31 Αυγούστου) – THE DIRT
Reading Forest in South Lake Tahoe, California by Todd Gilen / Todd Gilen

Έργο τέχνης εξωτερικού χώρου ενός αρχιτέκτονα τοπίουΠεριοδικό Χάρβαρντ
«Δεκαετίες αργότερα, αυτή η σύνθεση ήταν μέρος αυτού που τον ώθησε προς ένα μεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική τοπίου, μετά από 20 χρόνια ως επιμελητής, γραφίστας, σκηνογράφος και σχεδιαστής επίπλων. «Έφτασα σε ένα σημείο στη δουλειά μου ως καλλιτέχνης όπου ένιωθα ότι χρειαζόμουν κάποια έλξη με έναν τρόπο που δεν έβρισκα ακριβώς στις τέχνες». [Todd Gilen] λέει. «Η αρχιτεκτονική τοπίου έχει ένα είδος επιστημονικής αυστηρότητας. Είναι ένας κλάδος που έχει βάση τόσο στην επιστήμη όσο και στις τέχνες».

Τόσο μακρύ, παραδοσιακό γκαζόν. Οι νέες τάσεις του χλοοτάπητα—Από τα αγριολούλουδα έως το Fescue — 27/08/21, Η Wall Street Journal
«Έχω έναν τεράστιο κήπο με βρύα φυσικά γιατί δεν του κάνω τίποτα», είπε η Sandra Youssef Clinton, αρχιτέκτονας τοπίου στο Hyattsville, Md. Δεκαέξι μεγάλες βελανιδιές προσφέρουν συνεχή σκιά, είπε. Αν και οι λάτρεις του κλασικού χλοοτάπητα της λένε: «Α, πρέπει να το ξεφορτωθείς, φαίνεται τόσο τρομερό», η κυρία Κλίντον το βρίσκει πολύ όμορφο. Είπε ο κύριος Μουρ, «Ακόμα και η λέξη «βρύα» φέρνει στο νου τα ξωτικά και τις νεράιδες και το βαθύ δάσος».

Καλά νέα: Το πιο δημοφιλές υλικό στη Γη είναι εξαιρετικό για την αποθήκευση CO2 — 27/08/20, Fast Company
«Η Γη μας θερμαίνεται εξαιτίας όλου του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα. Αλλά ακόμα κι αν μπορούμε να ρουφήξουμε τόσο πολύ CO2 από την ατμόσφαιρα, εξακολουθεί να υπάρχει ένα πρόβλημα: Τι κάνουμε με όλο αυτό όταν ανακτηθεί; Η σύντομη απάντηση είναι, βάλτε το σε προϊόντα. Η μεγαλύτερη απάντηση είναι, βάλτε την στα σωστά προϊόντα. Συγκεκριμένα, σκυρόδεμα».

Η μελέτη προτείνει ότι οι ποδηλατόδρομοι δεν οδηγούν σε μετατόπιση, ευγενοποίηση — 27/08/21, Ποδήλατο Πόρτλαντ
«Η εγκατάσταση νέας υποδομής ποδηλάτων σε γειτονιές δεν οδηγεί σε εκτοπισμό των έγχρωμων ανθρώπων και οι περιοχές χαμηλού εισοδήματος έλαβαν πιο «σκληρές» εγκαταστάσεις, όπως κλειστούς ή προστατευμένους ποδηλατόδρομους από τις περιοχές υψηλού εισοδήματος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο από Elsevier.”

Μετά από χρόνια αποτυχίας, οι νομοθέτες της Καλιφόρνια ανοίγουν τον δρόμο για περισσότερες κατοικίες — 26/08/21, Οι Νιου Γιορκ Ταιμς
«Ξαφνικά η μεταρρύθμιση των ζωνών τέθηκε στην κορυφή της αστικής ατζέντας. Πόλεις συμπεριλαμβανομένης της Charlotte, NC; Μινεάπολη; Portland, Ore.; και το Σακραμέντο έχουν μετακινηθεί για να επιτρέψουν πολυκατοικίες σε οικόπεδα που προηγουμένως περιορίζονταν σε μονοκατοικίες. Το θέμα αρχίζει τώρα να προσελκύει την προσοχή υψηλότερου επιπέδου: Τα τελευταία δύο χρόνια 10 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Κονέκτικατ, Νιου Χάμσαϊρ, Μοντάνα και Βόρεια Καρολίνα, εξέτασαν νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση των τοπικών κανόνων για τη χωροθέτηση.

Στην Πυρκαγιά Καλιφόρνια, η Πόλη στοχεύει να αγοράσει τα ακίνητα με τον υψηλότερο κίνδυνο — 23/08/21, NPR
«Η ιδέα είναι να συνδεθούν οι καμένες εκτάσεις με το υπάρχον πάρκο της πόλης. Αυτό είναι καλό για να προσθέσετε περισσότερη αναψυχή, αλλά θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει ως διακοπή καυσίμου. Το τμήμα του Efseaff θα μπορούσε να διαχειριστεί αυστηρά δάση όπως αυτό με την ελπίδα ότι η επόμενη πυρκαγιά θα μπορούσε να επιβραδύνει εδώ και να δώσει στους πυροσβέστες μια ευκαιρία».

Σε έναν κόσμο που θερμαίνεται, σκεφτείτε το Mist Garden — 19/08/21, Bloomberg CityLab
«Σχεδιασμένος από τους αρχιτέκτονες τοπίου Quennell Rothschild & Partners, ο νέος κήπος ομίχλης διαθέτει 504 ομοιόμορφα τοποθετημένα ακροφύσια ομίχλης στην κορυφή μιας νέας πλατείας που γεμίζει την πισίνα μήκους 310 ποδιών από άκρη σε άκρη, διατηρώντας ακόμη και την αρχική πέτρα του 1964. Τα άκρα της νέας πλατείας είναι στρωμένα με ένα μοτίβο αλληλοκαλυπτόμενων τριγώνων, ένα νεύμα στην αρχιτεκτονική Art Deco της πρώτης Παγκόσμιας Έκθεσης του πάρκου το 1939, καθώς και σε ορόσημα του Μανχάταν, όπως το Chrysler Building και το Rockefeller Center. Τα τσιμεντένια σαλόνια καθιστούν δυνατή την προσομοίωση μιας ημέρας σπα στη μέση του μεγαλύτερου πάρκου του Κουίνς.»

Πώς ένας πρωτοπόρος σχεδιαστής κήπων ενέπνευσε τη φθινοπωρινή φαντασία της μόδας της Vogue — 17/08/21, Μόδα
«Δεν πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν στήνουμε έναν κήπο ζωγραφίζουμε μια εικόνα;» Έτσι ρώτησε η Beatrix Farrand στο δοκίμιο του Scribner το 1907 «Ο κήπος ως εικόνα». Ένας πρωτοπόρος Αμερικανός αρχιτέκτονας τοπίου του οποίου η καριέρα διήρκεσε τη Χρυσή Εποχή, τη δεκαετία του ’20, τη Μεγάλη Ύφεση και δύο παγκόσμιους πολέμους, ο Farrand έγραψε: «Οι δύο τέχνες της ζωγραφικής και του σχεδιασμού κήπου συνδέονται στενά, εκτός από το ότι ο κηπουρός τοπίων ζωγραφίζει με πραγματικό χρώμα , γραμμή και προοπτική…ενώ ο ζωγράφος δεν έχει παρά μια επίπεδη επιφάνεια για να δημιουργήσει την ψευδαίσθησή του.»

Bir cevap yazın