Δίνοντας προτεραιότητα στην πίστη: μια αφοσίωση για χριστιανούς οικογενειάρχες

0
Δίνοντας προτεραιότητα στην πίστη: μια αφοσίωση για χριστιανούς οικογενειάρχες

Μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση: Αναζητάτε κάποια ενθάρρυνση καθώς δίνετε προτεραιότητα στην πίστη σας; Ως σύζυγος, μαμά και νοικοκυρά, μπορεί να είναι εύκολο να βάλεις την πνευματική σου υγεία στο πίσω μέρος, ενώ φροντίζεις όλα τα πράγματα και όλους τους ανθρώπους σου. Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την εκτυπώσιμη αφοσίωση της Αγίας Γραφής για την πίστη και υπενθυμίστε ότι «να αναζητάτε πρώτα τη Βασιλεία του Θεού».

Η καθοδήγηση του Θεού είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που μπορούν να έχουν οι νοικοκυρές στη ζωή τους. Μαζί Του δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε στον κόσμο για να μας δείξει την «αλήθεια» (η οποία φαίνεται να αλλάζει συνεχώς), αλλά έχουμε την αλήθεια Του, η οποία είναι αιώνια.

Ως νοικοκυρά, φροντίζετε για τις ανάγκες της οικογένειάς σας, του σπιτιού, των γειτόνων σας, της εκκλησίας και πολλά άλλα. Είναι εύκολο να χάσεις τα μάτια σου για ποιο σκοπό είναι όλα.

Τότε είναι που επανερχόμαστε στην προσωπική μας πίστη. Όταν ξεκινάτε και τελειώνετε τη μέρα σας με τον Θεό, και μιλάτε μαζί Του ενδιάμεσα, μπορείτε να ζήσετε τη ζωή στο έπακρο ενώ βυθίζεστε στις ευλογίες του που υπόσχεται στα παιδιά του.

Έτσι, σε αυτήν την 7ήμερη αφοσίωση για να δώσετε προτεραιότητα στην πίστη σας, ας δούμε βασικά εδάφια της Αγίας Γραφής για να μας υπενθυμίσουμε γιατί είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή μας να γνωρίζουμε τον Θεό μας.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά ακόμη εδάφια της Αγίας Γραφής που μπορούν να ενθαρρύνουν μια στενή σχέση με τον Θεό, επομένως συνεχίστε να σκάβετε βαθύτερα στον λόγο Του και να βρείτε περισσότερους τρόπους για να τον γνωρίσετε.

pin: εκτυπώσιμη αφοσίωση για να σας βοηθήσει να δώσετε προτεραιότητα στην πίστη

Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις αφιερώσεις σχετικά με την ιεράρχηση της πίστης σας

Αυτές οι 7 καθημερινές αφιερώσεις θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε την καρδιά σας καθώς μαθαίνετε να δίνετε προτεραιότητα στην πίστη σας. Κάθε μέρα αποτελείται από γραφές με στίχους της Αγίας Γραφής σχετικά με την άσκηση της πίστης σας και την τοποθέτηση της ως προτεραιότητα – ή που μπορεί να εφαρμοστεί στο θέμα, επειδή όπως γνωρίζουμε από το Β΄ Τιμόθεο:

Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη και είναι χρήσιμη για διδασκαλία, επίπληξη, διόρθωση και εκπαίδευση στη δικαιοσύνη, ώστε ο δούλος του Θεού να είναι πλήρως εξοπλισμένος για κάθε καλό έργο.

2 Τιμόθεο 3:16-17

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά θέλω να είμαι εξοπλισμένος για κάθε καλή δουλειά!

Υπάρχουν επίσης ιστορίες και παραδείγματα εφαρμογής της πραγματικής ζωής, ένα τμήμα σημειώσεων/ημερολογίου για ενδοσκόπηση (στο Βιβλίο), και μια πρόκληση για να σας βοηθήσουμε να ζήσετε αυτά τα εδάφια και να αρχίσετε να ζείτε τον θεϊκό σας ρόλο ως νοικοκυράς!

Αυτό το devo είναι μέρος του βιβλίου εργασίας αφοσίωσης που πουλάμε στο Amazon, Αλλαγή καρδιάς: Μια αφοσίωση για νοικοκυρέςαλλά μπορείς ξεκινήστε να διαβάζετε δωρεάν!

Θα μπορούσατε να ολοκληρώσετε αυτήν τη σύντομη μελέτη μόνοι σας, ή ίσως με μερικούς φίλους ή ακόμα και μια γυναικεία ομάδα!

Αφιέρωμα Αλλαγής Καρδιάς για νοικοκυρές

**Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συμβεβλημένους υπερσυνδέσμους. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ και αγοράσετε, ενδέχεται να κάνουμε μια προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ανατρέξτε στην πλήρη Πολιτική Αποκάλυψης για περισσότερες λεπτομέρειες.**


7 αφιερώσεις που θα σας βοηθήσουν να δώσετε προτεραιότητα στην πίστη σας

Ημέρα 1: Ματθαίος 22:37-38 – Αγαπήστε τον Θεό

«Αγάπα τον Κύριο τον Θεό σου με όλη σου την καρδιά και με όλη την ψυχή σου και με όλο το μυαλό σου». Αυτή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη εντολή.

Ματθαίος 22:37-38

Αυτό το στίχο το έχουμε ακούσει πολλές φορές. Αλλά τι σημαίνει να αγαπάς πραγματικά τον Κύριο τόσο πολύ; Ως γυναίκα του Θεού, πώς πρέπει αυτό το εδάφιο να κατευθύνει τη ζωή σας;

Ο Ιησούς μιλούσε στο πλήθος σε αυτά τα εδάφια στον Ματθαίο, υπενθυμίζοντάς τους τι έδωσε ο Θεός ως τον πιο σημαντικό κανόνα για να ζήσουν. Αυτός ο κανόνας είχε σκοπό να βοηθήσει τον λαό του Θεού να παραμείνει συγκεντρωμένος σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό.

Οι χριστιανοί νοικοκυραίοι πρέπει να ακούσουν αυτήν την καθοδήγηση σήμερα.

Είναι τόσο εύκολο να χάσεις την εστίαση στον σημερινό κόσμο, καθώς πάντα σε τραβάνε προς χιλιάδες κατευθύνσεις. Αλλά ο Ιησούς μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τον Θεό εδώ, λέγοντας ότι πρέπει να εστιάζουμε προσηλωμένο στην αγάπη του Θεού.

Κάθε μέρος της ύπαρξής μας πρέπει να αγαπά ποιος είναι ο Θεός και τι έχει κάνει για εμάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε απλώς στοργικές σκέψεις για έναν Θεό που μας δημιούργησε. Περιλαμβάνει ολόκληρο το είναι μας – το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μαζί με όλα τα σχέδιά μας.

Αφοσίωση για τις γυναίκες - Ματθαίος 22:37-38

Συνάφεια με τους νοικοκυραίους που δίνουν προτεραιότητα στην πίστη

Καθώς κοιτάτε τις μέρες σας – πώς ξοδεύετε τον χρόνο σας, τι σας ενδιαφέρει, τι δίνετε προτεραιότητα – δείχνει πόσο αγαπάτε βαθιά τον Θεό;

Είστε σκόπιμοι με το πρόγραμμά σας με επίκεντρο την τιμή του Θεού; Αντικατοπτρίζει ο προϋπολογισμός σας την αγάπη σας για τον Θεό; Επιτρέπει ο χρόνος σας να γνωρίσετε περισσότερο τον Θεό;

Ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να Τον γνωρίσετε στον λόγο Του. Ίσως δυσκολεύεστε να δώσετε προτεραιότητα στις επιθυμίες των παιδιών σας, στον χρόνο «εγώ» σας ή στα χρήματά σας πάνω από την αγάπη σας για τον Θεό.

Ή ίσως έχετε μια αμαρτία στη ζωή σας που ξεπερνά την αγάπη σας για τον Θεό και για την οποία πρέπει να μετανοήσετε, ώστε να μπορέσετε να γεμίσετε αυτό το χώρο ζώντας μια ζωή με αγάπη για τον Θεό.

Όλοι χάνουμε την εστίαση των προτεραιοτήτων μας, αλλά αυτό το εδάφιο έχει σκοπό να βοηθήσει τους Χριστιανούς να επιστρέψουν στον πυρήνα του τι σημαίνει να είσαι ακόλουθος του Χριστού. Αυτό ξεκινά με την αγάπη για τον Θεό.

Πρόκληση

Καθώς σκέφτεστε αυτούς τους τρεις τομείς παρακάτω, γράψτε την αγάπη σας για τον Θεό είναι ή δεν είναι η προτεραιότητα:

  • Στο σπιτικό σου
  • Με τον τρόπο που περνάς τον χρόνο σου
  • Στον τρόπο που μιλάς στους άλλους

Προσευχή

Θεός,

Σε αγαπώ και θέλω να εμβαθύνω σε αυτήν την αγάπη, κάνοντας την πίστη μου την προτεραιότητα στη ζωή μου.

Βοήθησέ με να αναγνωρίσω κάθε αμαρτία που με εμποδίζει να σε αγαπήσω πιο βαθιά σήμερα, ώστε να μπορέσω να σε αγαπήσω με έναν νέο τρόπο.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή μαζί μου καθώς σας τα παραδίδω όλα,

Αμήν

Αντανάκλαση

Σε ποιον τομέα της ζωής σας θέλετε να εστιάσετε στο να αγαπάτε τον Θεό;


Ημέρα 2: Παροιμίες 3:5-6 – Εμπιστευτείτε τον Θεό

Εμπιστεύσου στον Κύριο με όλη σου την καρδιά και μη στηρίζεσαι στη δική σου κατανόηση. με όλες τις οδούς σου υποταχθείς σε αυτόν, και θα ευθυγραμμίσει τα μονοπάτια σου.

Παροιμίες 3:5-6

«Εμπιστεύεσαι στον Κύριο;» Ή είστε σαν εμένα και η αρχική σας αντίδραση σε ένα πρόβλημα είναι να προσπαθήσετε να το λύσετε μόνοι σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα;

Αυτό το κάνω ειδικά για τα παιδιά μου, αλλά και για τον εαυτό μου και τα δικά μου προβλήματα.

Πάντα ήμουν ένας αξιοπρεπής λήπτης αποφάσεων. Δεν είναι πολλές οι φορές στη ζωή μου που έχω κάνει τρομερές επιλογές με επιπτώσεις που αλλάζουν τη ζωή μου.

Θα νομίζατε ότι αυτό θα ήταν καλό. Αλλά το πρόβλημα για μένα εδώ είναι αυτός ο στίχος. Τις περισσότερες φορές βασίζομαι στη δική μου κατανόηση. Ξεχνώ να εμπιστεύομαι τον Θεό στα δύσκολα πράγματα και Τον αφήνω στο περιθώριο.

Υπήρξε μια περίοδος στη ζωή μου, ωστόσο, που δεν μπορούσα να βασιστώ στον εαυτό μου. Δεν μπορούσα να διορθώσω το πρόβλημα και δεν μπορούσα να τακτοποιήσω την καρδιά μου.

Η μαμά μου πάλεψε με τον καρκίνο για πέντε χρόνια. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να το διορθώσω.

«Εμπιστεύσου στον Κύριο με όλη σου την καρδιά».

Προσπάθησα να καταλάβω τι συνέβαινε. Προσπάθησα να κάνω την καρδιά μου να αντιμετωπίσει τον πόνο και τη θλίψη που ένιωθα, ώστε να μπορέσω να ξεπεράσω την αίσθηση της αβοήθητης.

«Μην βασίζεστε στη δική σας κατανόηση».

Χρειάστηκε λίγος χρόνος, αλλά καθώς συνέχισα το ταξίδι της πίστης μου αφού έχασα τη μητέρα μου εδώ στη γη, ο Θεός ήρθε δίπλα μου και με δίδαξε να Τον εμπιστεύομαι με έναν νέο τρόπο.

Το μούδιασμα της απώλειας έσβησε (αν και δεν θα μου λείψει ποτέ σε αυτή τη ζωή) και έμαθα ότι δεν έχω τον έλεγχο των πραγμάτων στη ζωή μου. Δεν πρέπει και δεν γίνεται.

Επέλεξα να δώσω αυτό το βάρος στον Θεό που με αγαπά. Επέλεξα να Τον εμπιστευτώ και να τον αφήσω να με διδάξει πώς η απώλεια θα μπορούσε να με φέρει πιο κοντά Του.

Αφοσίωση για τις γυναίκες - Παροιμίες 3:5-6

Συνάφεια με τους νοικοκυραίους που δίνουν προτεραιότητα στην πίστη

Αυτή η ζωή δεν είναι να έχουμε τον έλεγχο όλων. Οι νοικοκυρές, οι σύζυγοι και ειδικά οι μαμάδες… δεν χρειάζεται να τα λύσουμε όλα.

Θέλετε να απομακρύνετε όλα τα προβλήματα και τα προβλήματα, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό. Μην κουβαλάτε αυτό το βάρος όπως συνηθίζω να κάνω.

Επιλέξτε να Τον εμπιστεύεστε στην καθημερινότητά σας αλλά και στα πραγματικά μεγάλα σας πράγματα.

Καθώς μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τον Θεό, Εκείνος λέει ότι θα κάνει τα μονοπάτια μας ίσια. Αφήστε Τον να αφαιρέσει τα εμπόδια για εσάς (στην τέλεια στιγμή Του), ώστε να μπορείτε να περπατάτε ευθεία καθώς Τον αναζητάτε.

Πρόκληση

Κλείστε τα μάτια σας και σκεφτείτε ένα τρέχον πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Ναι, αυτό.

Πώς έχετε ήδη προσπαθήσει να το λύσετε; Έχει δουλέψει; Προσπάθησες να το δώσεις στον Θεό;

Γράψτε το πρόβλημά σας σε ένα κομμάτι χαρτί και διπλώστε το. Στηρίξτε το σωματικά στον Θεό καθώς προσεύχεστε την ακόλουθη προσευχή. Όταν τελειώσει η προσευχή, πετάξτε το χαρτί.

Προσευχή

Θεός,

Προσεύχομαι να με βοηθήσετε να σας εμπιστευτώ με έναν νέο τρόπο σήμερα. Μου διδάσκεις ότι όπως σε εμπιστεύομαι, θα κάνεις το δρόμο μου ίσιο.

Προσεύχομαι να έρθεις δίπλα μου στα καθημερινά μου μικρά πράγματα. Οδηγήστε με και αφήστε με να έχω ησυχία στην εμπιστοσύνη σας.

Σας ζητώ επίσης να με βοηθήσετε στα μεγάλα μου πράγματα. Πραγματικά δεν είμαι σε θέση να διορθώσω τον πόνο και τον φόβο σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά θα περπατήσεις μαζί μου καθώς βρίσκω τη δύναμη και το καταφύγιό μου σε σένα.

Σε ευχαριστώ που είσαι τόσο κοντά όταν σε χρειάζομαι.

Αμήν

Αντανάκλαση

Με ποιο μεγάλο πράγμα επιλέξατε να εμπιστευτείτε τον Θεό; Πώς σας είδε μέσα από αυτό;


Αυτό το δείγμα του devo μας μιλάει στην καρδιά αυτού που ελπίζουμε να επιτύχουμε εδώ στο Just Homemaking: να είναι ένα μέρος όπου οι χριστιανές μαμάδες μπορούν να βρουν Αλλαγή Καρδιάς καθώς πλησιάζουν περισσότερο τον Ιησού και μαθαίνουν για τη Βιβλική τους αξία ως Οικοδέσποινα.

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε μαζί μας για περισσότερη Βιβλική ενθάρρυνση για τους νοικοκυραίους:

Εξώφυλλο αφοσίωσης στο βιβλίο εργασίας Heart Change for Homemakers

Με εκπληκτικές σελίδες, αυτό το όμορφο βιβλίο εργασίας περιλαμβάνει μια ενότητα σημειώσεων/ημερολογίου για καθεμία από τις καθημερινές ερωτήσεις αναστοχασμού, κάρτες γραφών που μπορείτε να κόψετε και να εμφανίσετε καθώς εντυπώνετε τον λόγο του Θεού στην καρδιά σας και μια συνολική υπέροχη αλλά απλή διάταξη που θα σας κάνει ενθουσιασμένος που γυρνάω κάθε σελίδα!

Αλλαγή καρδιάς για νοικοκυρές Αφοσίωση στο βιβλίο εργασίας μέσα

Τελειώνοντας την αφοσίωση στην ιεράρχηση της πίστης

Η νοικοκυριά είναι μια τόσο απίστευτη δουλειά που μας έχει δώσει ο Θεός. Είμαστε τόσο ευλογημένοι που υπηρετούμε τον σύζυγο και τα παιδιά μας σε αυτόν τον όμορφο ρόλο.

Η προσωπική μας πίστη παίζει ζωτικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο προχωράμε στο σπίτι μας. Επηρεάζει τη στάση μας, τα σχέδιά μας και την κατάσταση της καρδιάς μας.

Ελπίζουμε να νιώθετε έμπνευση από αυτές τις αφιερώσεις για την ανάπτυξη της προσωπικής σας πίστης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αναπτυχθούμε στη σχέση μας με τον Θεό και σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε να Τον αναζητάτε σε όλα τα πράγματα.

Διαβάστε επίσης:

Τα καλύτερα χριστιανικά podcasts για μαμάδες με πολυάσχολο πρόγραμμα

Να είσαι καλός διαχειριστής του χρόνου για τους νοικοκυραίους

Φροντίδα ψυχής για γυναίκες: Η επαναφόρτιση που χρειάζεστε

Αφιέρωμα για Χριστιανούς Οικογενειάρχες

Bir cevap yazın