Ετοιμαστείτε για έναν υπέροχο φθινοπωρινό κήπο!

6
Ετοιμαστείτε για έναν υπέροχο φθινοπωρινό κήπο!

Αύγουστος: Ναι, έχει ζέστη και υγρασία. Επίσης, μάλλον δεν είναι όταν η κηπουρική είναι μπροστά και στο κέντρο του μυαλού σας. Αλλά οι έμπειροι κηπουροί γνωρίζουν ότι ο Αύγουστος είναι η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε και να σχεδιάζετε τον φθινοπωρινό κήπο. Εάν δεν ξεκινήσετε τώρα, είναι εύκολο να παρασυρθείτε από την επιστροφή στο σχολείο και άλλα φθινοπωρινά γεγονότα. προτού το καταλάβετε, έχετε χάσει μια φανταστική περίοδο φύτευσης. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στο φθινόπωρο!

Για καλύτερα αποτελέσματα το φθινόπωρο, προετοιμάστε το χώμα σας τώρα. Ντύστε το υπάρχον τοπίο και τα υπερυψωμένα κρεβάτια σας με 2-4″ οργανική ύλη: το κομπόστ όπως το Farm Dirt ή το Nature’s Way Leaf Compost είναι εξαιρετικές επιλογές. Απλώς μετατρέψτε την οργανική ύλη στα κορυφαία λίγα εκατοστά του εδάφους με ένα πιρούνι κήπου ή καλλιεργητή. Έχουμε επίσης χώμα ειδικά ανακατεμένο για τα υπερυψωμένα κρεβάτια λαχανικών σας. Ένα στρώμα κουκουνάρι θα κρατήσει μακριά τα ζιζάνια μέχρι να τοποθετηθούν σπόροι ή μεταφυτεύσεις. Αφού τροποποιήσετε το χώμα σας με οργανική ύλη, είναι καλή ιδέα να ταΐσετε το έδαφος για να τονώσετε τη μικροβιακή δραστηριότητα. Το Medina Soil Activator θα τροφοδοτήσει πραγματικά τους μικροοργανισμούς στο έδαφος, βελτιώνοντας την ποιότητα του εδάφους και μειώνοντας τη συμπίεση, αυξάνοντας με τη σειρά του τις ικανότητες συγκράτησης νερού. Τα υγιή φυτά ξεκινούν με υγιές έδαφος.

Η προσθήκη κομπόστ βελτιώνει το έδαφος.
Η προσθήκη κομπόστ βελτιώνει το έδαφος.

Για τη φθινοπωρινή συγκομιδή, τώρα είναι η ώρα να κατευθύνετε ορισμένες καλλιέργειες στον κήπο. Τα αγγούρια, το καλοκαιρινό σκουός και τα φασόλια μπορούν να σπαρθούν απευθείας τώρα. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους για να καλλιεργήσετε τα δικά σας μεταφυτεύματα από καλλιέργειες δροσερής εποχής, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, μαρούλι, χόρτα μουστάρδας και σπανάκι, μαζί με λουλούδια όπως καλέντουλα, snapdragon και alyssum. Καλλιέργειες όπως αυτές είναι συχνά έτοιμες για μεταφύτευση σε εξωτερικούς χώρους όταν είναι 5 ή 6 εβδομάδων. Έτσι, αν τα ξεκινήσετε τώρα, θα έχετε έτοιμες μεταμοσχεύσεις ακριβώς στο χρονοδιάγραμμα για τη φύτευση του Σεπτεμβρίου σε εξωτερικούς χώρους. Μπορείτε να ξεκινήσετε νέους γύρους δενδρυλλίων κάθε 3 εβδομάδες, ώστε να έχετε επιπλέον μεταμοσχεύσεις διαδοχών για να φυτέψετε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

SONY DSC
Οι καλλιέργειες δροσερής εποχής, όπως τα χόρτα μουστάρδας και τα μαρούλια μπορούν να σπαρθούν σε εσωτερικούς χώρους τώρα.

Δεν θέλετε να ξεκινήσετε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους; Μην ανησυχείτε: Απλώς ελάτε από το Buchanan’s κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών και θα έχουμε έτοιμες μεταμοσχεύσεις δροσερής σεζόν για να φυτέψετε! Υπάρχει ακόμη χρόνος για να φυτέψετε μεταμοσχεύσεις ντομάτας και πιπεριάς για τη φθινοπωρινή συγκομιδή. Επειδή ο ήλιος και η ζέστη του Αυγούστου είναι τόσο έντονες, είναι συχνά καλή ιδέα να παρέχετε λίγη προσωρινή σκιά για αυτές τις μεταμοσχεύσεις. Το κάλυμμα ή η εφημερίδα με πλωτή σειρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση φυτών. Ρωτήστε το προσωπικό του κήπου μας και θα σας δείξουμε πώς.

Τα τριαντάφυλλά σας μπορεί να χρειάζονται ανανέωση για να κάνουμε ένα καλό φθινοπωρινό σόου. Τώρα είναι η ώρα να τα κάνετε ελαφρύ κλάδεμα και επίσης να ταΐσετε με λίπασμα τριαντάφυλλου.

Χρειάζεστε σκιά; Η καλύτερη εποχή για να φυτέψεις ένα δέντρο σκιάς ήταν πριν από 20 χρόνια…αλλά η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα! Φθινόπωρο είναι το καλύτερο χρόνος για φύτευση και μεταφύτευση. Εάν πρέπει να προσθέσετε νέα δέντρα σκιάς, θάμνους θεμελίωσης, τριαντάφυλλα, φυτά κολιμπρί ή οποιοδήποτε άλλο πολυετές φυτό, ας το συμπεριλάβουμε στη λίστα υποχρεώσεων του φθινοπώρου στον κήπο σας. Εάν έχετε ένα υπάρχον δείγμα που χρειάζεται μετακίνηση, το φθινόπωρο είναι η ώρα να το κάνετε. Εάν μεταφυτεύετε, φροντίστε να έχετε διαθέσιμο ριζικό διεγέρτη για να το εφαρμόσετε στα φυτά σας μόλις φυτευτούν στο νέο τους σημείο.

Τώρα είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να αρχίσετε να σχεδιάζετε νέους κήπους ή σημεία στο τοπίο σας που χρειάζονται ανανέωση. Ελάτε στο Buchanan’s και το προσωπικό μας στον κήπο θα σας οδηγήσει στο σωστό δρόμο για όλα τα φθινοπωρινά σας έργα κηπουρικής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τι συμβαίνει ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ στο κέντρο του κήπου!

Bir cevap yazın