Η ASLA Συμμετέχει στη Στρατηγική Ομάδα Επικεντρωμένη στον Ενσωματωμένο Άνθρακα στο Δομημένο Περιβάλλον – THE DIRT

12
Η ASLA Συμμετέχει στη Στρατηγική Ομάδα Επικεντρωμένη στον Ενσωματωμένο Άνθρακα στο Δομημένο Περιβάλλον – THE DIRT
Σε αντίθεση με τα υλικά με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, το ξύλινο δάπεδο αποθηκεύει άνθρακα. ASLA 2022 Professional General Design Honor Award. Από το Brownfield στο Green Anchor στην περιοχή Assembly Square. Somerville, Μασαχουσέτη, Ηνωμένες Πολιτείες. OJB / Kyle Caldwell

Οι ηγέτες της βιομηχανίας δομημένου περιβάλλοντος συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα τραπέζι στις 14 Μαρτίου 2023 στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, για να συζητήσουν έναν πιθανό συνασπισμό σχετικά με τον τρόπο ταχείας μείωσης του ενσωματωμένου άνθρακα στο δομημένο περιβάλλον.

«Η ASLA είναι ενθουσιασμένη που συμμετέχει σε αυτή τη ζωτικής σημασίας ομάδα. Ο ενσωματωμένος άνθρακας είναι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από την εξόρυξη, την κατασκευή, τη μεταφορά, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τη διάθεση υλικών. ο Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα ASLA ζητά όλα τα έργα αρχιτεκτονικής τοπίου να επιτύχουν μηδενικές εκπομπές έως το 2040. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε εκεί είναι να μειώσουμε σημαντικά τον ενσωματωμένο άνθρακα στα έργα μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ASLA, Torey Carter-Conneen.

Η ομάδα απαρτιζόταν από εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών οργανισμών και επαγγελματικών ομάδων δέσμευσης που ασχολούνται με τη συλλογή ενσωματωμένων δεδομένων άνθρακα από το δομημένο περιβάλλον. Συγκεντρώνουν αυτά τα δεδομένα για επαγγελματικά προγράμματα δέσμευσης μείωσης του άνθρακα ή συστήματα πιστοποίησης, μαζί με δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και δέσμευσης.

Το εργαστήριο συγκάλεσε ο Αρχιτεκτονική 2030, Οικοδόμηση Διαφάνειαςο Carbon Leadership Forumο International Living Future Instituteκαι το Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων των ΗΠΑ.

Παρόντες ήταν μέλη των οργανωτικών ομάδων και εκπρόσωποι από:

Η μείωση του ενσωματωμένου άνθρακα αναγνωρίζεται ως βασικός τομέας δράσης για τις βιομηχανίες δομημένου περιβάλλοντος — συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, των ακινήτων και των κατασκευών — για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η ανάγκη αντιμετώπισης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο δομημένο περιβάλλον έχει ωθηθεί από μια έντονη δράση σε όλες τις βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων Αγοράστε καθαρά εξαρτήματα του ομοσπονδιακού νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή όπου η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του δομημένου περιβάλλοντος είναι δυνατή σήμερα. Ωστόσο, η συνεργασία μεταξύ των ηγετών του κλάδου είναι απαραίτητη για να καταστεί δυνατή η ταχεία μεταμόρφωση της αγοράς προς τις στρατηγικές αναγέννησης άνθρακα τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες.

Η ομάδα εξερεύνησε συνεργαζόμενη για:

  • εξορθολογίστε τη συλλογή και αναφορά δεδομένων άνθρακα
  • ευθυγράμμιση με βασική ορολογία
  • ευαισθητοποίηση γύρω από λύσεις που μπορούν να επιτύχουν τα οικοδομικά υλικά
  • μιλήστε μαζί με μια εναρμονισμένη φωνή για να επιταχύνετε την πρόοδο

Μαζί, αυτή η συνεργασία θα επιταχύνει τη μετάβαση του δομημένου περιβάλλοντος προς θετικά περιβαλλοντικά αποτελέσματα μέσω πρακτικών σχεδιασμού και επιλογών υλικών.

Ως οργανισμοί που συλλέγουν επί του παρόντος ή επίκειται ενσωματωμένα δεδομένα άνθρακα από τη βιομηχανία δομημένου περιβάλλοντος, δημιουργούν εργαλεία και πόρους και αυξάνουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτό το κρίσιμο ζήτημα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα μαζί.

Bir cevap yazın