Η SOCAR Trading του Αζερμπαϊτζάν ξεκινά τη διαπραγμάτευση LNG στη Σιγκαπούρη – Aze.Media

5
Η SOCAR Trading του Αζερμπαϊτζάν ξεκινά τη διαπραγμάτευση LNG στη Σιγκαπούρη – Aze.Media

Η SOCAR Trading ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Σιγκαπούρη για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στην Ασία, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενη τη διευθύνουσα σύμβουλο της SOCAR Trading, Mariam Almaszade.

Η εταιρεία με έδρα το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν έχει επιβιβάσει έναν έμπορο LNG, ο οποίος αναμένεται να αρχίσει να εργάζεται σύντομα.

Ο Almaszade είπε ότι η εταιρεία έχει σχέδια να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους στη Σιγκαπούρη.

«Προσπαθούμε να αυξήσουμε το αποτύπωμά μας στην Ασία», είπε ο επικεφαλής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Οι προσπάθειες της SOCAR Trading να κατακτήσει τις ασιατικές αγορές ακολουθούν την επέκταση των δραστηριοτήτων εμπορίας φυσικού αερίου στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια.

“[We are] επιδιώκει να επεκτείνει το ίδιο στήσιμο στην Ασία», είπε ο Almaszade.

Σύμφωνα με μια συμφωνία με το Πακιστάν, η επιχείρηση προμηθεύει συχνά φορτία LNG στη χώρα, σημείωσε ο Almaszade.

Η SOCAR εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να επενδύσει σε έργα LNG-to-power σε όλη την Ασία.

Αναμένει άνοδο της ζήτησης LNG μετά την πτώση των τιμών από υψηλά ρεκόρ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ήταν σχεδόν απαγορευτικό για πολλές χώρες να εισάγουν LNG», πρόσθεσε ο Almaszade.

«Οι σημερινές τιμές LNG είναι σε πιο λογικά επίπεδα, επομένως βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους να επιστρέφουν για να προσπαθήσουν να στραφούν στο φυσικό αέριο».

Καθώς οι τιμές έχουν μειωθεί, οι αγοραστές LNG στην Ασία, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες χώρες, έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους στις αγορές spot, ανέφερε η έκθεση.

Με το άνοιγμα των τερματικών εισαγωγών φέτος, το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες είναι οι νεότεροι συμμετέχοντες στην παγκόσμια αγορά LNG.

Ο Almaszade δήλωσε ότι η εταιρεία έχει μια μακροχρόνια, αξιόπιστη συνεργασία με το Βιετνάμ για το εμπόριο αργού πετρελαίου.

Το Βιετνάμ θα μπορούσε να αγοράσει περισσότερο LNG για να στηρίξει τη βιομηχανική του ανάπτυξη, αλλά η τιμή θα είναι βασικός παράγοντας, σημείωσε ο Almaszade.

«Το Βιετνάμ έχει καλά ανεπτυγμένη βιομηχανία φυσικού αερίου και υποδομή, αλλά η εισαγωγή φυσικού αερίου θα δημιουργήσει νέες προκλήσεις και θα δημιουργήσει έκθεση στις παγκόσμιες αγορές», είπε.

Μετά την πώληση ενός φορτίου σε διυλιστήριο της Ταϊβάν CPC Corp πέρυσι, η κρατική εμπορική εταιρεία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να προσφέρει φορτία αργού και LNG που ταιριάζουν με αντισταθμίσεις άνθρακα σε πελάτες στην Ασία, είπε.

ΟΤ

Bir cevap yazın