Καλοκαιρινή κηπουρική λαχανικών

9
Καλοκαιρινή κηπουρική λαχανικών

Τι να φυτέψω τώρα

Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχετε αρχίσει να απολαμβάνετε συγκομιδές ντομάτας, πιπεριών, αγγουριών και πολλά άλλα από τον κήπο λαχανικών σας. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να σπείρετε άλλον έναν γύρο καλοκαιρινών λαχανικών στον κήπο τον Ιούνιο; Ποικιλίες με μεγάλους σπόρους όπως η κολοκύθα, τα κολοκυθάκια, οι κολοκύθες, η μελιτζάνα, τα φασόλια, οι μπάμιες και τα αγγούρια αγαπούν τις ζεστές θερμοκρασίες και θα αναδυθούν γρήγορα όταν σπείρονται απευθείας τον Ιούνιο. Ο Ιούνιος είναι επίσης μια καλή περίοδος για να κατευθύνετε βότανα με σπόρους, όπως σκόρδο σχοινόπρασο, βασιλικό και θυμάρι.

Αν ψάχνετε για λίγο πιο άμεση ικανοποίηση, μπορείτε να φυτέψετε μεγαλύτερα φυτώρια με πιπεριές, μπάμιες, σπανάκι Malabar, μελιτζάνες, πράσα, βότανα και πολλά άλλα μέχρι τον Ιούνιο. Προς το τέλος του μήνα και τον Ιούλιο, θα είναι καιρός να φυτέψετε τις φθινοπωρινές σας μεταμοσχεύσεις ντομάτας, γι’ αυτό προσέξτε τις στο κέντρο του κήπου. Μερικές ανθεκτικές στη θερμότητα ποικιλίες ντοματίνι μπορεί να είναι διαθέσιμες τώρα.

Σπανάκι Malabar
Σπανάκι Malabar

Στενός στο χώρο; Δοκιμάστε ποικιλίες νάνων

Οι κηπουροί λαχανικών της πόλης συχνά αμφισβητούνται για χώρο και έτσι η επιλογή νάνων ποικιλιών μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τον κήπο σας. Πολλές δημοφιλείς ποικιλίες πράσινων φασολιών είναι διαθέσιμες σε μορφή νάνου και συνήθως αναφέρονται ως «φασόλια θάμνων». Τα περισσότερα μεγαλώνουν σε μόνο 18″ ή λιγότερο και μπορούν να τοποθετηθούν σε στενούς χώρους ή τσέπες που έχουν απομείνει σε υπερυψωμένα κρεβάτια. Τα φυτά αναδύονται από τους σπόρους και παράγουν γρήγορα. Τα κολοκυθάκια και οι κολοκύθες μπορούν επίσης να βρεθούν σε μορφή «θάμνου», που σημαίνει ότι μπορείτε να αποφύγετε να τσιμπήσετε μεγάλα αμπέλια. Τα κολοκυθάκια και τα φυτά κολοκύθας συνήθως αναπτύσσονται σε μέγιστο μέγεθος 4 πόδια x 4 πόδια ή λιγότερο, αλλά παράγουν εξίσου καρπούς. Αυτοί οι νάνοι είναι ιδανικοί για υπερυψωμένα κρεβάτια ή για βρώσιμα τοπία στην μπροστινή αυλή. Υπάρχουν ακόμη και νάνοι μορφές μπάμιες, οι οποίες έχουν ύψος 2 έως 3 πόδια αντί για τα τυπικά φυτά των 6 ποδιών!

Παράσιτα στον κήπο λαχανικών Ιουνίου: Προσέχετε τα παράσιτα όπως τα ζωύφια με τα φυλλόποδα στις ντομάτες. Παρέχετε νερό για τα πουλιά κοντά, καθώς μερικές φορές ραμφίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά σας αναζητώντας υγρασία.

Bir cevap yazın