Καταπολέμηση της ξηρασίας, ένας κήπος τη φορά — City Farmer News

7
Καταπολέμηση της ξηρασίας, ένας κήπος τη φορά — City Farmer News
WFP/Souleymane Ag Anara Μια γυναίκα ποτίζει έναν κοινοτικό κήπο κάτω από έναν ήλιο στη Σάταρα του Νίγηρα.

Η κ. Σαΐδου είναι πλέον μέλος ενός συνεταιρισμού αγοράς χωριού που πουλά το πλεόνασμα του κήπου, πέρα ​​από αυτό που κρατούν τα μέλη για να ταΐσουν τις οικογένειές τους, στην τοπική αγορά.

Ειδήσεις των Untied Nations
17 Ιουνίου 2023

Απόσπασμα:

Ο μη ασφαλτοστρωμένος δρόμος προς το χωριό είναι ανώμαλος και αμμώδης. Για τους ανθρώπους που ζουν εδώ, ωστόσο, το μονοπάτι και η έντονη ζέστη είναι μέρος της καθημερινότητας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν εμπόδισαν τη Φουρειράτου Σαΐδου, ανύπαντρη μητέρα τεσσάρων παιδιών και πρόσφατη χήρα, να φροντίζει τον κοινοτικό κήπο δίπλα στο χωριό. Οι αποδόσεις αξίζουν τον κόπο, είπε.

«Σε αυτόν τον κήπο, τώρα καλλιεργούμε και μαζεύουμε κρεμμύδια, ντομάτες, μαρούλια και άλλα λαχανικά που τρώμε και τα οποία μπορούμε να πουλήσουμε στην τοπική αγορά», λέει. «Παλιότερα, δεν είχαμε πολλά να ζήσουμε. Τώρα το κάνουμε και δεν θέλουμε να φύγουμε».

Η κ. Saidou είναι μεταξύ των χιλιάδων αγροτών που επωφελούνται από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανθεκτικότητας του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP), το οποίο ξεκίνησε πριν από σχεδόν μια δεκαετία στον Νίγηρα και σε τέσσερις άλλες χώρες του Σαχέλ – Μπουρκίνα Φάσο, Τσαντ, Μάλι και Μαυριτανία.

Συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα σε εκατομμύρια αγρότισσες σε όλο τον κόσμο που μαζεύουν ελπίδα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας, που εορτάζεται στις 17 Ιουνίου. Ο καταπράσινος κήπος της αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς την καλλιέργεια της γης για βιοπορισμό.

Υποστηρίζοντας τις εθνικές προτεραιότητες της κυβέρνησης του Νίγηρα και σε συνεργασία με πολλούς ΟΗΕ και μη κυβερνητικούς εταίρους, η πρωτοβουλία WFP καλύπτει τομείς όπως η αποκατάσταση της γης, η διαφοροποίηση των μέσων διαβίωσης, τα σχολικά γεύματα, οι διατροφικές παρεμβάσεις και η βελτίωση της γεωργικής παραγωγής και η πρόσβαση στην αγορά.

Μέχρι στιγμής, η προσπάθεια βοηθά 3 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την περιοχή του Σαχέλ, συμπεριλαμβανομένων 1,8 εκατομμυρίων σε 2.000 χωριά στον Νίγηρα πέρυσι, να προετοιμαστούν καλύτερα και να ανακάμψουν από μυριάδες διασυνδεδεμένους κραδασμούς, όπως η κλιματική αλλαγή, η υποβάθμιση της γης, οι αυξανόμενες τιμές και οι συγκρούσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Bir cevap yazın