Μετέτρεψαν 4 γιάρδες του Λος Άντζελες σε μίνι-φάρμες χαμηλής κατανάλωσης νερού — και το μαρούλι είναι εκπληκτικό — City Farmer News

5
Μετέτρεψαν 4 γιάρδες του Λος Άντζελες σε μίνι-φάρμες χαμηλής κατανάλωσης νερού — και το μαρούλι είναι εκπληκτικό — City Farmer News
Ο συνιδιοκτήτης της Huarache Farms Mike Wood σε μια από τις τοποθεσίες της στη Sierra Madre. Οι αγρότες της πόλης έχουν μετατρέψει τέσσερις αυλές της περιοχής του Λος Άντζελες σε μίνι-φάρμες με χαμηλά νερά και πουλούν τα μαρούλια και τα λαχανικά τους σε κουτιά CSA και σε αγορές αγροτών. (Mel Melcon / Los Angeles Times)

Μέχρι το 2020, τα λαχανικά του έγιναν χτύπημα στην αγορά των αγροτών και οι πελάτες που είχαν προσβληθεί από την πανδημία που αναζητούσαν ένα διάλειμμα από την απομόνωση προσφέρθηκαν εθελοντικά για να βοηθήσουν στη συγκομιδή.

Του Ρούμπεν Μπρόντι
LA Times
ΝΟΕ. 16, 2022

Απόσπασμα:

«Κόκκινη φλέβα οξαλίδα!»

Η φωνή ανήκει στον Mike Wood, τον ιδιοκτήτη-αγρότη της Huarache Farms. Στέκεται πίσω από ένα τραπέζι, φορώντας γυαλιά, σανδάλια, σορτς για τρέξιμο και ένα ψάθινο καπέλο, που έχει μια τρύπα στο στέμμα του από το τρίψιμο σε χαμηλά κλαδιά πορτοκαλιού.

Σε αντίθεση με άλλα περίπτερα, γεμισμένα με τσαμπιά καλυμμένα με βρωμιά προϊόντα, το σημείο του Mike είναι επενδεδυμένο με φυλλώδη χόρτα και βλαστάρια που έχουν κοπεί και πλυθεί. ξεκουράζονται σε μεγάλους πλαστικούς κάδους με ασημένιες λαβίδες για σάρωση. Μικρά μαύρα πλακάτ με λευκό χειρόγραφο ενημερώνουν τους αγοραστές για ονόματα, τιμές, διατροφική αξία και χρήση.

Η φάρμα του Wood είναι τόσο μη παραδοσιακή όσο και η εγκατάσταση της αγοράς του. Είναι μια συλλογή τεσσάρων αυλών: τρεις στη Sierra Madre και μία στο Glendale που λειτουργούν με συνδυασμό υδροπονικών συστημάτων, κρεβατιών και κάθετους κάδους που χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο νερό.

«Είναι εντελώς σπασίκλας στο φαγητό», λέει η σύζυγός του και συνεργάτης του, Mandy Wood, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο Mike θα ελέγξει τη λίστα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων με τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά για να αποφασίσει τι θα καλλιεργήσει. «Απλώς τρώω ό,τι μου αρέσει να φάω», λέει, αν και η διατροφή της εξακολουθεί να τροφοδοτείται από τη φάρμα τους.

Τώρα είναι Παρασκευή, δύο μέρες πριν από την αγορά, και η Mandy ξεπλένει και στροβιλίζει οξαλίδα σε μια γιγάντια μηχανή σαλάτας που είναι δημοφιλής στις φάρμες στη Γαλλία. Είναι στο σπίτι της, κυριολεκτικά και μεταφορικά: τα κεντρικά γραφεία της Huarache είναι το σπίτι της παιδικής ηλικίας της Mandy.

Επίσης, φιλοξενεί δύο αγόρια ηλικίας 10 και 15 ετών, το μέρος έχει μια κατοικημένη, “ελβετική οικογένεια Robinson” αίσθηση. Μια ζούγκλα από ζαχαροκάλαμο περιβάλλει το τραμπολίνο και το δεντρόσπιτο. Μια ψηλή μπανάνα προσφέρει λίγη σκιά για το σετ κούνιας, το οποίο μοιάζει με σετ κούνιας σε δημόσιο πάρκο της δεκαετίας του 1980 επειδή είναι ένα. Ο πατέρας της Mandy ήταν κάποτε τεχνίτης του Τμήματος Αναψυχής και Πάρκων του Λος Άντζελες και το παρήγγειλε από τον πωλητή της πόλης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Bir cevap yazın