Μετανάστευση Μονάρχη σε 3 απλά βήματα

5
Μετανάστευση Μονάρχη σε 3 απλά βήματα

Το απίστευτο ταξίδι των 2500 μιλίων μιας πεταλούδας μονάρχης συμβαίνει δύο φορές το χρόνο. Την άνοιξη, καθώς ο καιρός ζεσταίνει, οι πεταλούδες του Μεξικού ανοίγουν τα φτερά τους για να πετάξουν βόρεια. Μόλις τα ανοιξιάτικα φυτά γάλακτος είναι διαθέσιμα για εναπόθεση αυγών, αρχίζει το ζευγάρωμα. Θα χρειαστούν αρκετές γενιές για να ολοκληρωθεί η βόρεια πεζοπορία. Ωστόσο, στην ομάδα της φθινοπωρινής μετανάστευσης, το ταξίδι προς το νότο γίνεται ευθύνη μιας και μόνο πεταλούδας.

Την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού, οι ενήλικες πεταλούδες ζουν μόνο για 2 έως 5 εβδομάδες. Το ζευγάρωμα και η ωοτοκία είναι υψίστης σημασίας. Η γενιά του τέλους του καλοκαιριού ή των αρχών του φθινοπώρου έχει διαφορετικό ρόλο στην επιβίωση του μονάρχη. Όταν ο καιρός κρυώνει, οι πεταλούδες της τελευταίας εποχής πρέπει να μεταναστεύσουν σε περιοχές που ξεχειμωνιάζουν στο κεντρικό Μεξικό. Η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη, 8 ή 9 μήνες. Κατά την προετοιμασία, οι μονάρχες χρειάζονται μια μεγάλη ποσότητα νέκταρ για να ολοκληρώσουν το απίστευτο ταξίδι νότια. Ακολουθούν 3 εύκολα βήματα που μπορεί να εφαρμόσει ένας κηπουρός για να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη μετανάστευση.

1Παρέχετε φυτά νέκταρ σε όλες τις εποχές, αλλά ιδιαίτερα το φθινόπωρο.

Οι Rudbeckias, οι Black Eyed Susans, οι Salvias, οι Coneflowers, οι Durantas, οι Pentas, οι Mistflowers, οι Lantanas, οι Verbenas, οι Butterfly Bush και οι Butterfly Vine είναι μερικές από τις απολαυστικές φθινοπωρινές ανθίσεις που πρέπει να συμπεριληφθούν στον κήπο με τις πεταλούδες. Η φύτευση λουλουδιών για το φθινόπωρο θα βοηθήσει τις πεταλούδες μονάρχες να τροφοδοτήσουν το μακρύ ταξίδι προς το νότο.

Φθινοπωρινά Λουλούδια

2Παρέχετε μια πηγή νερού

Τα λουτρά πουλιών και τα σιντριβάνια είναι εύκολο να συμπεριληφθούν σε οποιονδήποτε κήπο από μπαλκόνι μέχρι αγρόκτημα. Όχι μόνο οι πεταλούδες θα ρουφήξουν από το νερό, αλλά και πολλά έντομα και πουλιά που επικονιάζουν. Φροντίστε να αλλάζετε συχνά το νερό στα λουτρά πουλιών για να αποφύγετε τα κουνούπια.

κρήνη

3Κλαδέψτε πίσω φυτά γαλακτώματος

Το Milkweed είναι το φυτό ξενιστή για την εναπόθεση των αυγών μετά το ζευγάρωμα. Οι κάμπιες μονάρχες θα τρέφονται με τα φύλλα μέχρι να ωριμάσουν αρκετά για να κάνουν κουτάβια ή να κάνουν χρυσαλλίδα. Μέχρι το φθινόπωρο, υπάρχουν πολλοί θηρευτές, ασθένειες και πιθανοί παγετοί που απειλούν την επιτυχία του κύκλου ζωής μιας πεταλούδας. Για να ενθαρρύνετε την επιβίωση του μονάρχη, κόψτε τα φυτά γάλακτος τον Οκτώβριο, έτσι τα ευαίσθητα πλάσματα θα τρέφονται με φυτά νέκταρ και θα συνεχίσουν νότια. Χρησιμοποιήστε τα φρέσκα κομμένα λουλούδια σε ένα όμορφο φθινοπωρινό μπουκέτο.

Λουλούδια Ασκληπιού για μπουκέτο

Προς τιμήν της μετανάστευσης του μονάρχη, το Buchanan’s Native Plants δεν θα πουλά πλέον γαλακτόχορτο μετά τις 15 Οκτωβρίου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά υπέροχα φυτά νέκταρ, λουτρά πουλιών και σιντριβάνια που αναζητούν σπίτι σε έναν φθινοπωρινό κήπο με πεταλούδες.

Bir cevap yazın