Μια όαση πεταλούδας σε μπλε χρώμα!

4
Μια όαση πεταλούδας σε μπλε χρώμα!

Αν σας αρέσει το μπλε χρώμα…και αγαπάτε τις πεταλούδες, τότε έχουμε το τέλειο φυτό για εσάς! Plumbago auriculata, γνωστό και ως Blue Plumbago, Cape Plumbago, Cape Leadwort και Skyflower, είναι ένα πολυετές φυτό που αντέχει στη ρίζα στους κήπους μας στο Χιούστον. Αυτός ο μικρός περιπλανώμενος θάμνος προσφέρει μια αφθονία από μπλε συστάδες λουλουδιών ακαταμάχητα τόσο για τις πεταλούδες όσο και για τους κηπουρούς. Είναι σπάνιο να βρεις ένα φυτό με τόσο αληθινά μπλε άνθη που ευδοκιμεί τα ζεστά καλοκαίρια του Τέξας. Τα φυτά είναι ως επί το πλείστον παράσιτα, ασθένειες και ελάφι δωρεάν και είναι εύκολο να αναπτυχθούν στον κήπο ή τα δοχεία.

Νοτιοαφρικανός ιθαγενής, τα φυτά είναι ανθεκτικά στις ζώνες 8-11 του USDA. Τα φυτά συνήθως μεγαλώνουν σε ύψος περίπου 3 έως 4 πόδια και μπορούν να φτάσουν τα 5 πόδια σε πλάτος. Το Plumbago μπορεί να γίνει λίγο ποδαράκι αν αφεθεί χωρίς περιποίηση, γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να κλαδέψετε λουλούδια και να κλαδέψετε με άκρη για να ενθαρρύνετε μια συνήθεια πυκνής ανάπτυξης. Το τακτικό κλάδεμα με αιχμές ή άκρες θα ενθαρρύνει επίσης νέες ανθοφορίες καθώς τα φυτά ανθίζουν σε νέο ξύλο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τα φυτά σε ηλιόλουστη τοποθεσία ή σε σημείο με σκιά αργά το απόγευμα. Τα φυτά που αναπτύσσονται σε συνθήκες σκιάς όλη την ημέρα θα γίνουν ποδαράκια και δεν θα παράγουν πολλά λουλούδια.

Plumbago στο κέντρο του κήπου.
Plumbago στο κέντρο του κήπου, έτοιμο να φορτωθεί στο καλάθι σας!

Το Plumbago συνήθως ανθίζει από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, αλλά μπορεί συχνά να ανθίσει κατά τους ήπιους χειμώνες. Σε πιο κρύες χειμερινές περιόδους, τα φυτά θα ρίξουν τα φύλλα τους ή ακόμα και θα πεθάνουν στο έδαφος, αλλά θα ξαναβγούν από τις ρίζες την επόμενη άνοιξη.

Εάν ο στόχος σας είναι οι πεταλούδες, θα χαρείτε να βρείτε πολλά είδη που θα επισκεφθούν τα φυτά σας plumbago. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι πεταλούδων που θα βρείτε στον κήπο σας στο Χιούστον περιλαμβάνουν Giant Swallowtail, Grey Hairstreak, Gulf Fritillary, Monarch και άλλα. Γνωρίζατε ότι φυτεύοντας τρία φυτά νέκταρ και τρία φυτά τροφής κάμπιας που είναι εγγενή στην περιοχή σας, ο κήπος σας μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει Πιστοποιημένος κήπος πεταλούδων από την Ένωση Πεταλούδων της Βόρειας Αμερικής; Ανακαλύψτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το πρόγραμμα και τις πεταλούδες του Χιούστον επισκεπτόμενοι τον ιστότοπό τους: ΟΧΙ

Επισκεφθείτε μας στο Buchanan’s για να παραλάβετε το plumbago σας και φροντίστε να δείτε τη συλλογή βιβλίων μας για τις πεταλούδες, την άγρια ​​ζωή και την κηπουρική στο The Bungalow!

Bir cevap yazın