Οι επικονιαστές και τα φυτά που αγαπούν

7
Οι επικονιαστές και τα φυτά που αγαπούν

Όταν επιλέγετε φυτά για τον κήπο σας, είναι πάντα σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τους επικονιαστές. Βασιζόμαστε σε επικονιαστές όπως μέλισσες, πεταλούδες και νυχτερίδες για μεγάλο μέρος της τροφής που τρώμε, των ρούχων που φοράμε, ακόμη και των σπιτιών στα οποία ζούμε. αλλά μπορεί να είναι και όμορφο!

Εάν καλλιεργείτε φυτά λαχανικών και φρούτων, είναι σημαντικό να προσελκύσετε περισσότερους επικονιαστές στον κήπο σας, ώστε να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις αποδόσεις σας. Οι μέλισσες είναι η δύναμη του κήπου και του οπωρώνα των λαχανικών. Γνωρίζατε ότι έχουμε περίπου 200 είδη μελισσών στην περιοχή του Χιούστον; Πόσους διαφορετικούς τύπους έχετε εντοπίσει στην πίσω αυλή σας; Η περίοδος των μελισσών μας είναι ασυνήθιστα μεγάλη εδώ στο Χιούστον, με τις μέλισσες να δραστηριοποιούνται από τα τέλη Ιανουαρίου έως τα τέλη Οκτωβρίου ή και αργότερα. Οι μέλισσες είναι συχνά δραστήριες όλο το χρόνο. Οι μέλισσες εξαρτώνται από την επαρκή ροή νέκταρ για να παράγουν αρκετή τροφή για τα μικρά τους. αυτό το νέκταρ μπορεί συχνά να είναι σπάνιο κατά τους ψυχρότερους μήνες. Ως κηπουροί, μπορούμε να επιλέξουμε φυτά που ανθίζουν σε διάφορες εποχές του χρόνου για να βεβαιωθούμε ότι οι ντόπιες μέλισσες μας έχουν τακτική πρόσβαση σε τροφή.

gulf-fritillary-butterfly-6
Το Gulf Fritillary επισκέπτεται τη Λαντάνα

Έχουμε επίσης πεταλούδες ενεργές το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Υπάρχουν περίπου 100 διαφορετικά είδη που επισκέπτονται τους κήπους μας στο Χιούστον και τις γύρω περιοχές. Συνήθως παρατηρούνται οι χελιδονοουρές και οι μονάρχες. αλλά επίσης προσέξτε τα κόκκινα μωβ στίγματα, τα θειάφι, τις λωρίδες μαλλιών και πολλά άλλα. Τα είδη πεταλούδων τείνουν να εξαρτώνται από συγκεκριμένους τύπους φυτών: Τα ενήλικα χρειάζονται νέκταρ από ορισμένα φυτά και απαιτούν συγκεκριμένα φυτά ξενιστές για τα αυγά τους. Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα τα κατάλληλα φυτά, ο κύκλος ζωής τους θα τελειώσει. Ο καλύτερος τρόπος για να ενθαρρύνετε περισσότερες πεταλούδες στον κήπο σας είναι να επιλέξετε το σωστό νέκταρ και φυτά-ξενιστές.

Ποιος δεν αγαπά τα κολίβρια; Τα Ruby Throated, Black Chinned και Rufous κολίβρια είναι οι τρεις πιο συνηθισμένοι τύποι που βρίσκουμε στους κήπους μας στο Χιούστον. Τα κολίβρια θα τρέφονται με ένα συνδυασμό νέκταρ λουλουδιών και μικροσκοπικών εντόμων. Τους ελκύουν ιδιαίτερα τα λουλούδια σε σχήμα σωληνωτού και τα κόκκινα, τα πορτοκαλί και τα κίτρινα είναι τα αγαπημένα χρώματα των λουλουδιών.

Εδώ είναι μερικά από τα υπέροχα νέκταρ και φυτά ξενιστές που είναι διαθέσιμα: Zinnias, Mexican Heather, Cigar Plant, Pink Cuphea, Gaillardia, Tea Bush, Monarda, Porterweed, Pentas, Black Eyed Susan, Cosmos, Solidago, Catmint, φασκόμηλο του Τέξας, Bulbine, Lantana, Society Garlic, Turks Cap, Homestead Verbena, Mexi Αμπελος

Τα βότανα δροσιάς εποχής όπως ο άνηθος, ο μαϊντανός και ο μάραθος είναι σημαντικά φυτά ξενιστές για τις χελιδονοουρές, οπότε φροντίστε να τα προσθέσετε στο ημερολόγιο φύτευσης του φθινοπώρου. Φυτέψτε μερικά για να τα μαζέψετε και μερικά επιπλέον για τους επικονιαστές!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλα όσα συμβαίνουν στο Buchanan’s αυτή την εβδομάδα!

Bir cevap yazın