Οι καλύτεροι θάμνοι διαλογής για το Χιούστον

9
Οι καλύτεροι θάμνοι διαλογής για το Χιούστον

Γνωρίζετε τη φράση «οι καλοί φράχτες κάνουν καλούς γείτονες»; Λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο! Τι κάνετε όμως όταν δεν υπάρχει φράχτης ή ο φράχτης είναι αντιαισθητικός; Προστασία προσωπικών δεδομένων θάμνοι για τη διάσωση! Εδώ στο Buchanan’s, πιστεύουμε ότι τα ζωντανά φυτά μπορούν να φτιάξουν τους καλύτερους φράκτες. Τώρα το φθινόπωρο και το χειμώνα είναι μια εξαιρετική περίοδος για να φυτέψετε νέους θάμνους, καθώς θα έχουν πολύ χρόνο να εγκλιματιστούν και να ριζώσουν πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής ζέστης. Έχουμε πολλά να διαλέξετε, οπότε αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας φράχτη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, επικοινωνήστε με το προσωπικό του κήπου μας. Για να ξεκινήσετε, εδώ είναι μερικοί από τους αγαπημένους μας θάμνους διαλογής:

Southern Wax Myrtle
Αυτή η αειθαλής γηγενής ομορφιά προσφέρει αρωματικό φύλλωμα πράσινου ελιάς που μπορεί να ανεχθεί τον ήλιο έως τη μερική σκιά σε διάφορες εδαφικές συνθήκες. Θα ευδοκιμήσουν καλύτερα σε γόνιμο έδαφος, γι’ αυτό συνιστάται η χρήση κομπόστ κάθε χρόνο. Η τυπική επιλογή αυξάνεται έως και 15 πόδια και κάνει την τέλεια οθόνη απορρήτου μεγάλης κλίμακας. Εάν θέλετε την ίδια εμφάνιση αλλά κάτι λίγο μικρότερο, η επιλογή νάνων φτάνει μόνο τα 6 έως 8 πόδια ύψος. που εξακολουθεί να είναι τέλειο για να καλύψει έναν μη ελκυστικό φράχτη με αλυσίδα ή οθόνη βεράντας. Ως μπόνους, το Southern Wax Myrtle είναι επίσης ένα καλό φυτό βιότοπων για πολλά είδη πουλιών. Τα θηλυκά φυτά παράγουν όμορφα μπλε μούρα που είναι επίσης δημοφιλή στα πουλιά.

Wax Myrtle_halleck
Κέρι μυρτιάς

Ελαίγνος
Ενώ ο Elaeagnus μπορεί να έχει ξεφύγει από τη μόδα την τελευταία δεκαετία, είναι δύσκολο να βρεις έναν θάμνο που να είναι τόσο εύκολος στη συντήρηση. Με τις επίμονες συνθήκες ξηρασίας, αυτή η σκληρή ομορφιά αρχίζει να ξαναβρίσκει τον δρόμο της προς την εύνοια. Τα φυτά είναι πολύ ανθεκτικά στην ξηρασία μόλις δημιουργηθούν και θα ανεχθούν τις περισσότερες οποιεσδήποτε εδαφικές συνθήκες. Τα φυτά αναπτύσσονται γρήγορα σε ύψος και πλάτος από 6 έως 8 πόδια. Το φύλλωμα έχει μια ασημί-λευκή γυαλάδα που παρέχει την απαραίτητη αντίθεση του φυλλώματος στο τοπίο. Τα φυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν είτε σε συνθήκες πλήρους ηλιοφάνειας είτε σε ηλιόλουστες συνθήκες. Ένα άλλο πλεονέκτημα: τα φυτά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στα ελάφια.

Yaupon Holly “Scarlet’s Peak”
Χρειάζεστε έναν ψηλό θάμνο, αλλά δεν έχετε πολύ χώρο για να τους στριμώξετε; Αυτή η νέα επιλογή του εγγενούς Yaupon holly είναι η τέλεια λύση. Το ‘Scarlet’s Peak’ μπορεί να φτάσει τα 20 πόδια ύψος, αλλά φτάνει μόνο τα 3 πόδια πλάτος στην ωριμότητα. Τα φυτά έχουν γυαλιστερά σκούρα πράσινα φύλλα σε ασημί στελέχη. Τα μικροσκοπικά λευκά λουλούδια ακολουθούνται από ημιδιαφανή κόκκινα μούρα.

Yaupon Holly Berries
Yaupon Holly Berries

Ιαπωνικό μύρτιλο
Εάν χρειάζεστε μια πολύ ψηλή οθόνη, Japanese Blueberry (Εξαπατώντας τον Ελαιόκαρπο) μπορεί να είναι το φυτό για εσάς. Το ιαπωνικό μύρτιλο κάνει ένα εξαιρετικό μικρό δέντρο στο δρόμο ή διαχωριστικό ιδιοκτησίας. Αναπτύσσονται με μέτριο ρυθμό σε ένα ώριμο ύψος από 40 έως 60 πόδια και ένα πιο στενό ώριμο πλάτος περίπου 20 έως 30 πόδια. Το αειθαλές φύλλωμα είναι γυαλιστερό πράσινο αλλά γίνεται έντονο κόκκινο το φθινόπωρο. Τον χειμώνα ακολουθούν γαλαζωποί καρποί σε σχήμα μαύρης ελιάς.

Είδος αιγοκλήματος
ωοειδές viburnum γνωστό και ως Walter’s Viburnum, είναι ένας μεγάλος εγγενής θάμνος πυκνός με μικρά φύλλα. Αυτή η συνήθεια ανάπτυξης το καθιστά ιδανικό για φράχτη προστασίας ή για να καμουφλάρετε έναν μη ελκυστικό φράχτη. Αυτό το αειθαλές Viburnum είναι ουσιαστικά απαλλαγμένο από παράσιτα και εγκαθίσταται εύκολα σε ηλιόλουστη τοποθεσία. Τα φυτά μεγαλώνουν σε περίπου 12 πόδια, καθιστώντας τον έναν ευέλικτο θάμνο για τη δημιουργία ενός ζωντανού φράχτη ή οθόνης βεράντας. Μια άλλη εξαιρετική προβολή του Viburnum είναι το Awabuki, ή Sweet Viburnum (Το πιο αρωματικό viburnum ήταν. awabuki ). Αυτό το Viburnum έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της παραγωγής συστάδας πολύ αρωματικών λευκών ανθοφοριών. Το αειθαλές φύλλωμα είναι ελκυστικό και λαμπερό και τα φυτά παράγουν καρπούς σε χρώματα που αλλάζουν από κόκκινο σε μαύρο. Ενώ αυτό το είδος μεγαλώνει λίγο πιο αργά, μπορεί τελικά να φτάσουν τα είκοσι πόδια ψηλά σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία.

Χρυσό Κίστρο
Αν ψάχνετε για λίγο περισσότερο χρώμα άνθισης από το ζωντανό φράχτη ή τους θάμνους σας, το Golden Cestrum (Τσέστερ πορτοκάλι) παράγει σωληνοειδείς κίτρινες αρωματικές ανθοφορίες σχεδόν όλο το χρόνο. Τα φυτά αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, κάτι που είναι πλεονέκτημα εάν ο έλεγχος είναι υψηλή προτεραιότητα. Η λεπτή συνήθεια ανάπτυξης του Cestrum το τοποθετεί σχεδόν σε μια κατηγορία «ημι-ορειβατών». Τα φυτά μπορούν να φτάσουν τα 12 έως 15 πόδια ύψος, αλλά στην περιοχή μας θα τα δείτε πιο συχνά σε ύψος περίπου 10 πόδια και πλάτος περίπου 6 πόδια. Μπορείτε εύκολα να κλαδέψετε για να τα διατηρήσετε στο επιθυμητό μέγεθος. Τα κολίβρια λατρεύουν αυτό το φυτό! Τοποθετήστε τα φυτά σε ηλιόλουστη θέση. Ενδέχεται να παρουσιάσουν ένα μικρό έγκαυμα στις άκρες εάν οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ χαμηλές, αλλά αναπηδούν γρήγορα.

Χρυσό Κίστρο
Χρυσό Κίστρο

Bir cevap yazın