Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού δίνει προτεραιότητα στις λύσεις αρχιτεκτονικής τοπίου για την κλιματική κρίση – THE DIRT

21
Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού δίνει προτεραιότητα στις λύσεις αρχιτεκτονικής τοπίου για την κλιματική κρίση – THE DIRT
Βραβείο αριστείας ASLA 2021 Professional Urban Design. Repairing the Rift: Ricardo Lara Linear Park. Lynwood, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες. SWA Group / SWA Group / Jonnu Singleton

Από τη Roxanne Blackwell, Hon. ASLA και Caleb Raspler

Το Κογκρέσο πέρασε και ο Πρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν αναμένεται να υπογράψει σε νόμο την πιο ολοκληρωμένη απάντηση των ΗΠΑ στην κλιματική κρίση μέχρι σήμερα — Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού. Η νομοθεσία κάνει μια ιστορική επένδυση 369 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βοήθεια των κοινοτήτων να προσαρμοστούν στις κλιματικές επιπτώσεις.

Είναι σημαντικό ότι ο Νόμος αναγνωρίζει και χρηματοδοτεί προσεγγίσεις αρχιτεκτονικής τοπίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής — από ενεργά έργα μεταφορών όπως Πλήρεις Δρόμοι και μονοπάτια αναψυχής, μέχρι υδάτινες υποδομές με βάση τη φύση, δενδροφύτευση κοινότητας, αποκατάσταση οικοσυστήματος και άλλα. Επιπλέον, η νομοθεσία κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής και κλιματικής δικαιοσύνης και διασφαλίζοντας ότι οι υποεξυπηρετούμενες κοινότητες λαμβάνουν πόρους για να προσαρμοστούν σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα.

Οι αρχιτέκτονες τοπίου διαθέτουν μοναδικά προσόντα για να ηγηθούν αυτών των έργων. Με τις δεξιότητές τους για συμμετοχή στην κοινότητα, είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι για να συνεργαστούν με κοινότητες που δεν εξυπηρετούνται. Ο νόμος παρέχει τεράστιες ευκαιρίες στους αρχιτέκτονες τοπίου να συνεργαστούν με όλες τις κοινότητες για να σχεδιάσουν και να σχεδιάσουν ένα πιο ανθεκτικό μέλλον και με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

LA Riverfront Greenway Phase II, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια / Studio-MLA

Σημαντική χρηματοδότηση για προγράμματα και έργα που παραδοσιακά καθοδηγούνται από αρχιτέκτονες τοπίου περιλαμβάνουν:

ΕΝΕΡΓΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ

Πρόγραμμα επιχορήγησης πρόσβασης γειτονιάς και μετοχικού κεφαλαίου: 3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση της βατότητας, της ασφάλειας και της προσιτής πρόσβασης στις μεταφορές μέσω έργων που είναι ευαισθησία στο πλαίσιο.

Το πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση σε:

  • Κατασκευάστε ή βελτιώστε πλήρεις δρόμους, μονοπάτια πολλαπλών χρήσεων, περιφερειακούς πράσινους δρόμους, ενεργά συγκοινωνιακά δίκτυα και κορυφές ή παρέχετε οικονομικά προσιτή πρόσβαση σε βασικούς προορισμούς, δημόσιους χώρους, συγκοινωνιακές συνδέσεις και κόμβους.
  • Καταργήστε τα έργα και τις εγκαταστάσεις υψηλής ταχύτητας και άλλων μεταφορών που αποτελούν εμπόδια στη συνδεσιμότητα εντός των κοινοτήτων.
  • Καταργήστε τα μεταφορικά έργα και τις εγκαταστάσεις που αποτελούν πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ηχορύπανσης, όμβριων υδάτων ή άλλες επιβαρύνσεις σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Αυτά τα έργα μπορεί να περιλαμβάνουν ηχοφράγματα για τη μείωση των επιπτώσεων που προκύπτουν από μια εγκατάσταση, μαζί με τεχνολογίες, υποδομές και δραστηριότητες για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που σχετίζονται με τις επιφανειακές μεταφορές και άλλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι λύσεις μπορεί να περιλαμβάνουν φυσική υποδομή, διαπερατό ή πορώδες πεζοδρόμιο ή προστατευτικά χαρακτηριστικά για τη μείωση ή τη διαχείριση της απορροής των ομβρίων υδάτων. έργα μετριασμού θερμικών νησιών σε δικαιώματα διέλευσης· βελτιώσεις ασφάλειας για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου· και δραστηριότητες σχεδιασμού και ανάπτυξης ικανοτήτων σε μειονεκτούσες ή υποεξυπηρετούμενες κοινότητες.

Επιχορηγήσεις υλικών μεταφοράς χαμηλών εκπομπών άνθρακα: 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή κινήτρων για τη χρήση δομικών υλικών που έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα ενσωματωμένων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε έργα αρχιτεκτονικής τοπίου, συμπεριλαμβανομένων των επιστροφών.

ASLA 2021 Professional General Design Honor Award. Εμπνευσμένα ταξίδια για όλους. Εθνικό Πάρκο Grand Teton, Ουαϊόμινγκ, Ηνωμένες Πολιτείες. HDLA / Charlie Craighead

ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ

250 εκατομμύρια δολάρια για έργα διατήρησης, προστασίας και ανθεκτικότητας σε εδάφη της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου (NPS) και του Γραφείου Διαχείρισης Γης (BLM).

250 εκατομμύρια δολάρια για έργα διατήρησης, οικοσυστήματος και αποκατάστασης οικοτόπων σε εδάφη NPS και BLM.

200 εκατομμύρια δολάρια για έργα συντήρησης με αναβολή της NPS.

500 εκατομμύρια δολάρια για την πρόσληψη προσωπικού NPS.

250 εκατομμύρια δολάρια στην Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής για την αποκατάσταση της άγριας ζωής και την ανοικοδόμηση και αποκατάσταση μονάδων του Εθνικού Συστήματος Καταφυγίων Άγριας Ζωής.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΑΣΟΚΟΜΕΙΟ

200 εκατομμύρια δολάρια για έργα διαχείρισης βλάστησης στο Εθνικό Δασικό Σύστημα.

1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ανταγωνιστικές επιχορηγήσεις μέσω του προγράμματος Urban and Community Forestry Assistance για δενδροφύτευση και συναφείς δραστηριότητες.

Κοινοτικό πάρκο Sapwi Trails. Thousand Oaks, Καλιφόρνια | Conejo Recreation & Park District και RRM Design Group (σύμβουλοι αρχιτέκτονες τοπίου) / Conejo Recreation & Parks District

ΝΕΡΟ

$550 εκατομμύρια για τον σχεδιασμό, το σχεδιασμό ή την κατασκευή έργων ύδρευσης με κύριο σκοπό την παροχή οικιακής παροχής νερού σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες ή νοικοκυριά που δεν έχουν αξιόπιστη πρόσβαση σε οικιακές παροχές νερού σε μια πολιτεία ή περιοχή.

4 δισεκατομμύρια δολάρια για επιχορηγήσεις, συμβάσεις ή οικονομική βοήθεια σε πολιτείες που επηρεάζονται από την ξηρασία, με προτεραιότητα τη λεκάνη απορροής του ποταμού Κολοράντο και άλλες λεκάνες που αντιμετωπίζουν συγκρίσιμα επίπεδα μακροπρόθεσμης ξηρασίας.

15 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή τεχνικής βοήθειας για τον σχεδιασμό, τον μετριασμό, την προσαρμογή και την ανθεκτικότητα στις νησιωτικές περιοχές – εδάφη των ΗΠΑ.

ΠΑΡΑΚΛΙΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA): 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για επιχορηγήσεις, τεχνική βοήθεια και συμφωνίες συνεργασίας που επιτρέπουν στις παράκτιες κοινότητες να προετοιμαστούν για ακραίες καταιγίδες και άλλες μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες. Αυτό περιλαμβάνει έργα για τη στήριξη φυσικών πόρων που συντηρούν κοινότητες που εξαρτώνται από παράκτιες και θαλάσσιους πόρους και αξιολογήσεις της θαλάσσιας αλιείας και των αποθεμάτων θαλάσσιων θηλαστικών.

50 εκατομμύρια δολάρια για ανταγωνιστικές επιχορηγήσεις για τη χρηματοδότηση της κλιματικής έρευνας που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες, τους ωκεανούς, τις παράκτιες και ατμοσφαιρικές διαδικασίες και τις συνθήκες και τις επιπτώσεις στα θαλάσσια είδη και τον παράκτιο βιότοπο.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανταγωνιστικές επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του καθαρού αέρα και του κλίματος σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες.

33 εκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δεδομένων και την παρακολούθηση των δυσανάλογων επιβαρύνσεων της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής στις κοινότητες περιβαλλοντικής δικαιοσύνης.

Pete V. Domenici Δικαστήριο των ΗΠΑ Sustainable Landscape Renovation, Albuquerque, New Mexico, USA Rios Clementi Hale Studios / Sustainable Sites Initiative (SITES), Robert Reck

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

250 εκατομμύρια δολάρια για τη Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών για τη μετατροπή των εγκαταστάσεων σε κτίρια υψηλής απόδοσης.

2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά υλικών χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

975 εκατομμύρια δολάρια για αναδυόμενες και βιώσιμες τεχνολογίες και σχετικά προγράμματα βιωσιμότητας.

$20 εκατομμύρια για την πρόσληψη νέου προσωπικού για τη διεξαγωγή πιο αποτελεσματικών, ακριβών και έγκαιρων ελέγχων για διαδικασίες σχεδιασμού, αδειοδότησης και έγκρισης.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Τμήμα Γεωργίας: 19,4 δισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις σε έξυπνες για το κλίμα πρακτικές γεωργίας και συμφέροντα γης που προωθούν τις βελτιώσεις του άνθρακα στο έδαφος και τη δέσμευση άνθρακα.

Τμήμα Ενέργειας: 115 εκατομμύρια δολάρια για την πρόσληψη και εκπαίδευση προσωπικού, την ανάπτυξη προγραμματικών περιβαλλοντικών εγγράφων, την προμήθεια τεχνικών ή επιστημονικών υπηρεσιών για περιβαλλοντικές ανασκοπήσεις, την ανάπτυξη περιβαλλοντικών δεδομένων ή συστημάτων πληροφοριών, τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων και της κοινότητας και την αγορά νέου εξοπλισμού για περιβαλλοντική ανάλυση για τη διευκόλυνση έγκαιρων και αποτελεσματικών περιβαλλοντικών ανασκοπήσεων και αδειών.

Τμήμα Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης: 837,5 εκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ή του νερού ή της κλιματικής ανθεκτικότητας της οικονομικά προσιτής στέγης.

Ταμείο Μείωσης Αερίων Θερμοκηπίου (GGRF): Το ταμείο θα βοηθήσει στην αποτελεσματική χρηματοδότηση έργων, συμπεριλαμβανομένων έργων αρχιτεκτονικής τοπίου, για τη μείωση των εκπομπών μέσω ενεργών μεταφορών, αποκατάστασης οικοσυστημάτων, ενεργειακής απόδοσης και υδάτινων πόρων και έξυπνης γεωργίας για το κλίμα. Το ταμείο θα λάβει συνολικά 27 δισεκατομμύρια δολάρια, με 8 δισεκατομμύρια δολάρια να προορίζονται για κοινότητες χαμηλού εισοδήματος ή με άλλο τρόπο υποεξυπηρετούμενες. Τα κεφάλαια θα ρέουν μέσω περιφερειακών, κρατικών, τοπικών και φυλετικών πράσινων τραπεζών. Και το GGRF θα παρέχει τη θεσμική βάση για α Νόμος για την Εθνική Τράπεζα για το Κλίμα.

Roxanne Blackwell, Hon. Η ASLA, Esq., είναι διευθυντής υποθέσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ο Caleb Raspler, Esq., είναι διευθυντής υποθέσεων ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Αμερικανική Εταιρεία Αρχιτεκτόνων Τοπίου (ASLA).

Bir cevap yazın