Πώς μπορείτε να διορθώσετε το στιγμιότυπο οθόνης στη σελίδα του Facebook

1
Πώς μπορείτε να διορθώσετε το στιγμιότυπο οθόνης στη σελίδα του Facebook

Γιατί δεν μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπο οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας στη σελίδα του Facebook.

Μπορεί να είναι επιβαρυντικό να βλέπετε την προειδοποίηση “Δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας” όταν προσπαθείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης σας. Μπορεί να έχετε ανακαλύψει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες στο διαδίκτυο και να θέλετε να τις μοιραστείτε με κάποιον στο σύνολό τους. Ένα στιγμιότυπο οθόνης μπορεί να είναι το ιδανικό εργαλείο για την εργασία.

Λόγω πολιτικής ασφαλείας, δεν μπορώ να τραβήξω στιγμιότυπο οθόνης.

Οι ακόλουθες είναι κοινές αιτίες για τη λήψη αυτού του μηνύματος:

Είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το πρόγραμμα περιήγησης. Όταν χρησιμοποιείτε το Google Chrome ή το Firefox σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, για παράδειγμα, η λειτουργία λήψης στιγμιότυπου οθόνης δεν είναι προσβάσιμη.

Είναι ένα πρόβλημα με την εφαρμογή. Επειδή ορισμένες εφαρμογές έχουν αποκλείσει τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης, θα δείτε αυτήν την προειδοποίηση εάν προσπαθήσετε να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης κάποιας από τις οθόνες τους.

Είναι ένα πρόβλημα με το gadget. Εάν η συσκευή σας έχει περιορισμό στιγμιότυπου οθόνης, όλες οι προσπάθειες να καταγράψετε οτιδήποτε θα οδηγήσει σε αυτήν την προειδοποίηση.

Η χρήση διαφορετικής συσκευής για τη λήψη της φωτογραφίας είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν είναι ιδανική. Συνεχίστε να διαβάζετε για συμβουλές σχετικά με τον τρόπο επίλυσης κάθε προβλήματος με την ίδια συσκευή.

Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του Google Chrome

Επειδή ο στόχος της περιήγησης ανώνυμης περιήγησης είναι να διατηρεί μυστικές τις περιόδους σύνδεσης, το Chrome και ο Firefox απενεργοποιούν τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης από προεπιλογή.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το διορθώσετε;

Θα χρειαστεί να μεταβείτε στο “μενού σημαιών” του Chrome για να μπορέσετε να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο smartphone Android σας. Οι πειραματικές λειτουργίες του Chrome αποθηκεύονται εδώ. Για να ενεργοποιήσετε τα στιγμιότυπα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ανοίξτε το Chrome.
 2. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο διεύθυνσης ενός προγράμματος περιήγησης, πληκτρολογήστε “chrome:/flags”.
 3. Εισαγάγετε “Στιγμιότυπο οθόνης ανώνυμης περιήγησης” στο πλαίσιο αναζήτησης στην οθόνη σημαιών του Chrome. Η επιλογή “Incognito Screenshot” θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα.
 4. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Ενεργοποιημένο” από την αναπτυσσόμενη επιλογή κάτω από αυτό.
 5. Για να ισχύσουν αυτές οι αλλαγές, μεταβείτε στην κάτω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Επανεκκίνηση”.

Για να ενεργοποιήσετε τα στιγμιότυπα οθόνης στη λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης του Firefox, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ενεργοποιήστε τον Firefox.
 2. Κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
 3. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».
 4. Επιλέξτε “Ιδιωτική περιήγηση” προς τα κάτω.
 5. Ενεργοποιήστε την επιλογή “Να επιτρέπονται στιγμιότυπα οθόνης στην ιδιωτική περιήγηση”.

Περιορισμοί στις Συσκευές

Ένας οργανισμός ή ο κατασκευαστής τηλεφώνου μπορεί να έχει θέσει περιορισμό στη λήψη στιγμιότυπων οθόνης:

Εάν χρησιμοποιείτε ένα smartphone Android που παρέχεται από τον εργοδότη ή το σχολείο σας, μπορεί να έχει περιορισμό βάσει συσκευής ή λογαριασμού που σας εμποδίζει να τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης για λόγους ασφάλειας της επιχείρησης ή μπορεί να έχει περιορισμό βάσει συσκευής ή λογαριασμού που σας εμποδίζει να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης.

Εάν δεν καταφέρατε ποτέ να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης στο smartphone σας και είναι δικό σας, είναι πιθανό η λειτουργία να απενεργοποιήθηκε όταν το αγοράσατε.

Διορθώνει εναλλακτικές λύσεις

Είτε διαθέτετε μια συσκευή που δόθηκε από κάποιο ίδρυμα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το τμήμα IT για να δείτε εάν πρόκειται για σκόπιμο περιορισμό και για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο λήψης στιγμιότυπων οθόνης με τη συσκευή.

Περιορισμοί σε εφαρμογές υψηλής ασφάλειας

Επειδή ορισμένα προγράμματα, όπως οι εφαρμογές τραπεζών και διαχείρισης χρημάτων, καθώς και εκείνα που αποθηκεύουν ευαίσθητα δεδομένα, χρειάζονται υψηλό βαθμό ασφάλειας, η λειτουργία στιγμιότυπου οθόνης με αυτές τις πλατφόρμες ενδέχεται να αποκλειστεί.

Επιπλέον, λόγω ανησυχιών για το απόρρητο ή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, το Facebook και το Netflix ενδέχεται να περιορίσουν τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης.

Εναλλακτικά, ανάλογα με την εφαρμογή ή τον τύπο του smartphone σας, ενδέχεται να μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον περιορισμό που σας εμποδίζει να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Για να ανακαλύψετε ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες, μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Είναι δυνατή η κατάργηση των πολιτικών ασφαλείας;

Απενεργοποιήστε ή/και καταργήστε την εφαρμογή Google Apps Device Policy, εάν την εγκαταστήσατε για να αποτρέψετε την εφαρμογή των ακόλουθων πολιτικών ασφαλείας στη συσκευή σας:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε στην “Ασφάλεια”.
 2. Επιλέξτε μία από τις παρακάτω επιλογές:

“Επιλογή διαχειριστών συσκευών” είναι μια εντολή.

“Διαχειριστές συσκευών” είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει άτομα που διαχειρίζονται συσκευές.

 1. Επιλέξτε την εφαρμογή Device Policy και αποεπιλέξτε την.
 2. Επιλέξτε «Απενεργοποίηση» και μετά «ΟΚ».

Για να καταργήσετε την εφαρμογή, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Μεταβείτε σε μία από τις ακόλουθες σελίδες:

«Ρυθμίσεις», «Εφαρμογές», μετά «Διαχείριση εφαρμογών» ή «Ρυθμίσεις», «Εφαρμογές» και μετά «Διαχείριση εφαρμογών» ή

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Εφαρμογές” από το μενού “Ρυθμίσεις”.

 1. Επιλέξτε την εφαρμογή.

Στη συνέχεια, επιλέξτε «Κατάργηση εγκατάστασης» ή «Απενεργοποίηση» και μετά «ΟΚ».

Μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή των λογαριασμών που είναι συνδεδεμένοι με την εφαρμογή Device Policy και, στη συνέχεια, να την απενεργοποιήσετε ή/και να την αφαιρέσετε εάν η συσκευή σας σας παρασχέθηκε με την εφαρμογή προεγκατεστημένη από κάποιο ίδρυμα ή εάν την έχετε ρυθμίσει ως συσκευή εργασίας:

 1. Στο smartphone σας, ανοίξτε την εφαρμογή Google Apps Device Policy.
 2. Από την καρτέλα “Κατάσταση”, επιλέξτε “Κατάργηση εγγραφής” για τυχόν λογαριασμούς που έχετε ρυθμίσει στη συσκευή.
 3. Στη συνέχεια, μεταβείτε σε μία από τις ακόλουθες σελίδες:

«Ρυθμίσεις», «Εφαρμογές», μετά «Διαχείριση εφαρμογών» ή «Ρυθμίσεις», «Εφαρμογές» και μετά «Διαχείριση εφαρμογών» ή

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Εφαρμογές” από το μενού “Ρυθμίσεις”.

 1. Επιλέξτε την εφαρμογή.
 2. Στη συνέχεια, επιλέξτε «Κατάργηση εγκατάστασης» ή «Απενεργοποίηση» και μετά «ΟΚ».

Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του smartphone σας για να απαλλαγείτε από την εφαρμογή. Ωστόσο, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του smartphone σας, καθώς αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα, τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις σας. Για να επαναφέρετε εργοστασιακά το smartphone σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Μεταβείτε στην αρχική οθόνη και επιλέξτε “Εφαρμογές”.
 2. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» και μετά «Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά».
 3. Επιλέξτε “Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων” από το αναπτυσσόμενο μενού.
 4. Επιλέξτε «Επαναφορά συσκευής» από το αναπτυσσόμενο μενού.
 5. Επιλέξτε “Διαγραφή όλων” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Τέλος, μπορείτε να τραβήξετε τις οθόνες σας δωρεάν.

Η λειτουργία στιγμιότυπου είναι χρήσιμη για την αποθήκευση πληροφοριών για μελλοντική αναφορά ή για την αποστολή μιας πλήρους οθόνης σε κάποιον. Ωστόσο, αντί για το στιγμιότυπο οθόνης, η φράση “Δεν επιτρέπεται η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας” μπορεί να ξεφουσκώσει τη φούσκα κάποιου. Ευτυχώς, υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις, όπως η απενεργοποίηση ή η απεγκατάσταση του προγράμματος ή η λήψη μιας εφαρμογής λήψης στιγμιότυπου οθόνης.

Bir cevap yazın