Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοντινούς φίλους στο Facebook

1
Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοντινούς φίλους στο Facebook

Πώς να χρησιμοποιήσετε κοντινούς φίλους στο Facebook

Το Nearby Friends είναι μια λειτουργία του Facebook που σας ειδοποιεί για την τοποθεσία των φίλων σας όταν βρίσκονται κοντά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία για να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο το πού βρίσκεται ο φίλος σας. Αυτή η λειτουργία είναι προσβάσιμη στην εφαρμογή Facebook για κινητά και εάν ενεργοποιηθεί, θα ειδοποιηθείτε όταν οι φίλοι σας βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη απόσταση από την τρέχουσα θέση σας. Ως αποτέλεσμα του Facebook, μπορείτε εύκολα να συναντηθείτε για να φάτε κάτι.

Η λειτουργία, η οποία κυκλοφόρησε στις 17 Απριλίου 2014 και εξακολουθεί να κυκλοφορεί σε φάσεις, πιθανότατα δεν είναι ακόμη προσβάσιμη σε εσάς, γεγονός που καθιστά ιδανικό για εμάς να έχουμε μια σύντομη συζήτηση για 5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Facebook Nearby Friends .

Το Facebook είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης που σας δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε με φίλους για πολλούς από εμάς… Μάθετε περισσότερα εδώ.

  1. Πώς να κάνετε χρήση των κοντινών φίλων

Αρχικά, για να λειτουργήσουν οι κοντινοί φίλοι, πρέπει να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με τους φίλους σας και να τους ζητήσετε να κάνουν το ίδιο για εσάς. Για να ενεργοποιήσετε το Nearby Friends (όταν γίνει διαθέσιμο), μεταβείτε στην καρτέλα Περισσότερα στην εφαρμογή Facebook (iOS ή Android) και αναζητήστε το Nearby Friends στο μενού για να το ενεργοποιήσετε.

Εάν μοιράζεστε τις μεμονωμένες τοποθεσίες σας, οποιοσδήποτε από τους φίλους σας που έχουν επιλέξει αυτήν τη λειτουργία ενεργοποιώντας την θα μπορούν να σας δουν στη λίστα. Η λίστα θα εμφανίζει επίσης την απόσταση ανάμεσα σε εσάς και τον φίλο σας, την πιο πρόσφατη καταγεγραμμένη τοποθεσία τους και τη γειτονιά στην οποία βρίσκονται τώρα.

  1. Κοινή χρήση ακριβούς τοποθεσίας σε προκαθορισμένο χρόνο

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να αποκαλύπτετε το πού βρίσκεστε συνεχώς, αλλά θέλετε να το κάνετε για μια συγκέντρωση ή μια συνάντηση, το Nearby Friends σάς επιτρέπει να ορίσετε την ώρα που μπορείτε να παρακολουθείτε μέσω της λειτουργίας. Μπορείτε να μοιραστείτε την ακριβή θέση της τοποθεσίας σας με τους φίλους σας για καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε την ακριβή τοποθεσία των φίλων σας σε έναν χάρτη και να προβλέψετε πότε θα φτάσουν στο συμφωνημένο μέρος συνάντησης ή αν δεν είναι ακόμη καθ’ οδόν (ακόμα κι αν είπαν ότι είναι).

  1. Αξιοποίηση Δεδομένων

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα δωρεάν μεσημεριανό γεύμα και η χρήση των Nearby Friends θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά να εκτεθείτε σε κάποια διαφήμιση (λέει το Facebook). Ουσιαστικά, υπάρχει ένα σχέδιο για τη χρήση των δεδομένων που συλλέγονται από το ιστορικό τοποθεσίας σας για λόγους μάρκετινγκ στο μέλλον.

Οι πληροφορίες που παρέχετε για τη χρήση των Nearby Friends μπορούν να προσπελαστούν εύκολα από το Facebook και να τις μοιραστούν με εμπόρους, οι οποίοι πιθανότατα θα σας στείλουν προσαρμοσμένες διαφημίσεις – κάτι που δεν είναι τόσο τρομερό. Για παράδειγμα, εάν εσείς και ένας φίλος γευματίζετε σε ένα εστιατόριο που διαθέτει ειδική προσφορά, πιθανότατα θα λάβετε ένα διαδικτυακό κουπόνι.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι έκτακτη είδηση, καθώς κάθε άλλη λειτουργία του Facebook που χρειάζεται την τοποθεσία σας, ακόμη και πριν από το Nearby Friends, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο.

  1. Λειτουργίες Facebook που κάνουν χρήση των δεδομένων τοποθεσίας

Ακόμη και πριν από το Nearby Friends, υπήρχαν άλλες υπηρεσίες του Facebook που χρησιμοποιούσαν ή βασίζονταν στην τοποθεσία σας για να λειτουργήσουν. Facebook Messenger, Nearby Places, Check-in και Status Update είναι τα ονόματα αυτών των λειτουργιών. Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook Messenger και στέλνετε μια ενημέρωση κατάστασης μέσω κινητού, έχετε υπόψη σας ότι οι πληροφορίες τοποθεσίας σας είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή.

Έτσι, θεωρητικά, το Facebook γνωρίζει ήδη τη θέση σας ως αποτέλεσμα των προαναφερθέντων δυνατοτήτων. Μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να σε ακολουθεί τις περισσότερες φορές ή όλη την ώρα. Αν είστε εντάξει με αυτό, το Nearby Pals είναι σίγουρα ένα φανταστικό εργαλείο που θα σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με τους φίλους σας πιο γρήγορα.

Η δύναμη προέρχεται από τη γνώση. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το εκφράσεις στην εποχή της γνώσης. Στην περίπτωσή μας… Μάθετε περισσότερα εδώ.

  1. Υπάρχουν καλύτερες διαθέσιμες εφαρμογές

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος υπάρχουν μερικές άλλες υπηρεσίες που παρέχουν συγκρίσιμη, αν όχι καλύτερη, λειτουργικότητα βάσει τοποθεσίας. Το Circle, για παράδειγμα, είναι μια εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε ποιες τοπικές δραστηριότητες συμβαίνουν κοντά σας και ποιοι από τους φίλους σας παρακολουθούν τις εκδηλώσεις.

Το Connect συγκεντρώνει όλες τις επαφές σας στο κοινωνικό δίκτυο (όχι μόνο αυτές στο Facebook) σε έναν μόνο χάρτη. Μπορείτε να δείτε ποιος είναι κοντά, ποιος επισκέπτεται από έξω από την πόλη και το κοινωνικό σας βιβλίο διευθύνσεων είναι πάντα ενημερωμένο.

Επίσης, δοκιμάσαμε πρόσφατα το Fire chat, ένα λογισμικό που σας δίνει τη δυνατότητα να συνομιλείτε εκτός σύνδεσης με άλλους στην περιοχή σας μέσω δικτύων Open Garden mesh χωρίς να χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν χρησιμοποιείτε Android, έχετε ήδη ένα εργαλείο που μοιάζει αρκετά με το Nearby Friends: Google Now Commute Sharing. Μπορείτε να ειδοποιήσετε τους φίλους και την οικογένειά σας όταν φεύγετε από την εργασία σας με την Κοινή χρήση μετακίνησης. Λειτουργεί στο δίκτυο Google+, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε την τοποθεσία σας με άτομα στους κύκλους σας.

Μόλις ενεργοποιηθεί, η τοποθεσία σας θα είναι προσβάσιμη με τη μορφή καρτών Google Now όταν βρίσκεστε στη δουλειά, αφήνετε τη δουλειά και επιστρέφετε σπίτι — σε κάθε βήμα του ταξιδιού.

Ναι, Πρέπει να συζητήσουμε το απόρρητο.

Οι κοντινοί φίλοι μπορούν να λειτουργήσουν μόνο εάν εσείς και ο φίλος σας μοιράζεστε την ίδια τοποθεσία. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με τη λίστα σας στο Facebook, μια επιλεγμένη ομάδα φίλων ή ολόκληρο τον κόσμο.

Αλλά, ας το παραδεχτούμε, τα περισσότερα άτομα σίγουρα θα αποκαλύψουν το πού βρίσκονται με όλους στο Facebook, καθώς είναι πολύ πιο εύχρηστο.

Η υπερβολική κοινή χρήση των προσωπικών σας στοιχείων με όλους μπορεί να μην αποφέρει αποτελέσματα ή μπορεί να σας βλάψει μια μέρα. Η υπερβολική κοινή χρήση έχει συνέπειες που είναι μοναδικές για κάθε άτομο, επομένως χρησιμοποιήστε τη λειτουργία με προσοχή αντί να παραπονιέστε για το πώς το Facebook εισβάλλει στο απόρρητό σας ή καταχράται τις προσωπικές σας πληροφορίες όταν συμβαίνει κάτι τρομερό. Η λειτουργία είναι προαιρετική και να θυμάστε ότι είστε τελικά υπεύθυνοι για το απόρρητό σας.

5 επιλογές απορρήτου του Facebook που πρέπει να γνωρίζετε

Μέσα σε όλο τον ενθουσιασμό της σύνδεσης με την οικογένεια και τους φίλους μέσω εφαρμογών, τοίχων και άλμπουμ εικόνων… Μάθετε περισσότερα εδώ.

συμπέρασμα

Σε αντίθεση με άλλες συγκρίσιμες υπηρεσίες, ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα του Facebook Nearby Friends είναι ότι η πλειοψηφία των φίλων σας είναι σχεδόν σίγουρα ήδη στο Facebook. Ένα πιθανό μειονέκτημα είναι ότι αυτή η λειτουργία μπορεί να έχει αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να ενσωματώσετε ξανά την κοινωνική σας ζωή στο διαδίκτυο στον πραγματικό σας κόσμο, αυτή είναι ίσως μια από τις καλύτερες δυνατότητες του Facebook που μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνετε.

Bir cevap yazın