Πώς να διώξετε τα κουνούπια στον κήπο σας

5
Πώς να διώξετε τα κουνούπια στον κήπο σας

από τον Scott Hill

Με το καλοκαίρι του Χιούστον έρχεται η εχθρός κάθε κηπουρού: τα κουνούπια. Έχετε δοκιμάσει να ψεκάσετε και να βάλετε παγίδες, αλλά δεν είναι αρκετό. Αναρωτιέστε αν υπάρχουν πιο φυσικοί τρόποι για να διασφαλίσετε ότι αυτά τα ενοχλητικά ζωύφια δεν θα σας έρθουν ενώ φυτεύετε και φροντίζετε την αυλή σας. Ακολουθούν μερικές μέθοδοι για την απώθηση των κουνουπιών στον κήπο σας:

Αφαιρέστε το στάσιμο νερό

Αυτά τα έντομα δεν ξεπροβάλλουν απλά. Η προνύμφη τους κυοφορεί σε περιοχές που έχουν στάσιμα νερά. Μέρη όπως λουτρά πουλιών, σιντριβάνια, λίμνες, ακόμα και το μπολ με νερό του σκύλου σας μπορούν να τα φιλοξενήσουν, επομένως είναι σημαντικό να τα αλλάζετε ή να αφαιρείτε υγρά όποτε μπορείτε.

Εάν έχετε ένα μουσκεμένο παρτέρι, σκεφτείτε να το σηκώσετε για σωστή αποστράγγιση. Κάντε συνήθεια να αδειάζετε και να τρίβετε τις υγρές περιοχές για να απαλλαγείτε από τα νέα αυγά. Φροντίστε να καλύψετε τα δοχεία αποθήκευσης νερού και να χρησιμοποιήσετε δίχτυ για να αποτρέψετε την είσοδο νέων κουνουπιών.

Χρησιμοποιήστε τα κουνούπια

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες πηγές λιμνάζοντος νερού που δεν μπορείτε να αποστραγγίσετε και τα κουνούπια είναι ιδανικά για μια τέτοια περιοχή. Περιέχουν ένα βιοπροστατευτικό που σκοτώνει την προνύμφη πριν ωριμάσει σε ενήλικα που αναπαράγονται. Ρίξτε λίγο μέσα και μπορεί να χρειαστούν περίπου 24 ώρες για να πεθάνει η προνύμφη.

Ως μπόνους, τα κουνούπια λειτουργούν επίσης με σκνίπες από μύκητες. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε φυτό υποψιάζεστε ότι μπορεί να περιέχει ενοχλητικά έντομα.

Προσθέστε αυτά τα φυτά

Μέντα |  Mentha spicata

Σκεφτείτε να φέρετε μερικά ευεργετικά φυτά στον κήπο σας ως απωθητικό. Βότανα όπως η λεβάντα, το λεμονόχορτο, το δεντρολίβανο, η μέντα και τα αρωματικά γεράνια θα κάνουν το κόλπο. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε την πολυετή μαργαρίτα Copper Canyon ή ετήσιους κατιφέδες για να βοηθήσετε. Ένας μεγάλος θάμνος που λειτουργεί είναι η νότια κέρινο μυρτιά. Οι βολβοί σκόρδου και το σχοινόπρασο είναι επίσης ιδανικά για να κρατούν μακριά αυτά τα βαμπίρ.

Αυτά τα φυτά περιέχουν έλαια που έχουν ιδιότητες που είναι γνωστό ότι απομακρύνουν τα κουνούπια. Ως πρόσθετη συμβουλή, βεβαιωθείτε ότι αυτά δεν αναπτύσσονται σε μέρη που μαζεύουν νερό. Καλά στραγγιζόμενες γλάστρες και σημεία στο έδαφος θα εξασφαλίσουν ότι κάνουν τη μαγεία τους.

Ρύθμιση σπιτιών νυχτερίδων

Οι νυχτερίδες είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στη μείωση του αριθμού σφαλμάτων σας. Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο σπίτι τοποθετημένο ψηλά θα τους δώσει ένα σπίτι για να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και το βράδυ, θα γλεντούν με όλα τα είδη εντόμων.

Οι νυχτερίδες είναι ωφέλιμες και είναι χρήσιμο να παρέχουμε σπίτια σε αυτά τα συχνά παρεξηγημένα ζώα. Είναι γνωστό ότι είναι σπουδαίοι επικονιαστές για μια ποικιλία φυτών όπως τα ροδάκινα, οι μπανάνες και η αγαύη. Οι νυχτερίδες είναι επίσης εξαιρετικές για τη διασπορά των σπόρων, κάτι που είναι εξαιρετικό χαρακτηριστικό για το οικοσύστημά μας. Δώστε τους το δικό τους χώρο έξω για να κάνουν τη δουλειά τους και μπορείτε να χαλαρώσετε γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα των εντόμων σας ανήκει στο παρελθόν.

Καλή κηπουρική!

Bir cevap yazın