Πώς να φροντίσετε τα τριαντάφυλλα στο Χιούστον

7
Πώς να φροντίσετε τα τριαντάφυλλα στο Χιούστον

από τον Scott Hill

Αυτόν τον μήνα, όλα έρχονται τριαντάφυλλα! Αναρωτιέστε πώς να τα κρατήσετε ζωντανά και όμορφα; Μην ανησυχείς! Η καλλιέργεια τους δεν είναι απαραίτητο να είναι αγκάθι στο πλευρό σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίζετε τα τριαντάφυλλα στο Χιούστον:

Μάθετε τι μεγαλώνετε

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιο είδος τριαντάφυλλου προσθέτετε στον κήπο για να το καλλιεργήσετε και να το διατηρήσετε. Εάν έχετε μια στιβαρή πέργκολα ή δομή, σκεφτείτε ένα τριαντάφυλλο αναρρίχησης όπως η Cecile Brunner ή η Peggy Martin. Έχετε έναν μεγάλο χώρο που πρέπει να γεμίσετε; Ένα τριαντάφυλλο grandiflora σαν τη βασίλισσα Ελισάβετ είναι ο καλύτερος τρόπος. Χρειάζεστε κάτι που να είναι ανθεκτικό στο κρύο και για περίγραμμα; Τα τριαντάφυλλα Floribunda όπως το Cinco De Mayo είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Θέλετε επίσης να λάβετε υπόψη το χρώμα, το μέγεθος άνθισης και το άρωμα. Τα τριαντάφυλλα δεν είναι όλα ίδια, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι ψάχνετε πριν βάλετε κάτι στο έδαφος. Το προσωπικό μου αγαπημένο; Belinda’s Dream—μεγάλα ροζ άνθη με το πιο γλυκό άρωμα. Απλώς δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτό.

Το τριαντάφυλλο του ονείρου της Μπελίντα
Το όνειρο της Μπελίντα

Φυτεύοντας το νέο σας τριαντάφυλλο

Εντάξει, λοιπόν, διάλεξες ένα τριαντάφυλλο — τώρα τι; Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να τα βάλεις στο έδαφος. Εάν επιλέξετε να περιμένετε μέχρι το καλοκαίρι, αυτό είναι εντάξει, αρκεί να του δώσετε λίγο επιπλέον νερό και φροντίδα όσο εδραιωθεί.

Πριν ξεκινήσετε το σκάψιμο, να ξέρετε ότι το τριαντάφυλλό σας θα ευδοκιμήσει καλύτερα όταν φυτευτεί σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι. Αυτό θα το αποτρέψει από το να καθίσει στο νερό για πολύ καιρό, ώστε να μπορεί να στραγγίσει εύκολα. Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό μείγμα εδάφους με κομπόστ. Μπορείτε να προσθέσετε μια στρώση σάπια φύλλα στην κορυφή όταν τελειώσετε (προτείνω ένα κέδρο ή καλαμάκι πεύκου για πρόσθετη οξύτητα).

Λίπανση και κλάδεμα

Για τα πρόσφατα φυτεμένα τριαντάφυλλα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οργανικό λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης μία φορά το μήνα. Απλά φροντίστε να σταματήσετε τη λίπανση μερικούς μήνες πριν από τον πρώτο παγετό. Όσον αφορά το κλάδεμα, θα πρέπει να τα κόβετε μια φορά το χρόνο μετά τον τελευταίο παγετό. Ένας εύκολος τρόπος να το θυμάστε αυτό είναι να το κάνετε γύρω από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ασθένειες του τριαντάφυλλου

Λόγω της υγρασίας του Χιούστον, η πιο κοινή πάθηση για τα τριαντάφυλλα είναι η μαύρη κηλίδα. Για θεραπεία, το προσεκτικό κλάδεμα των μολυσμένων περιοχών μαζί με ένα οργανικό μυκητοκτόνο θα βοηθήσει.

Μυκητιακή ασθένεια μελανής κηλίδας

Απολαμβάνοντας τα τριαντάφυλλά σας

Το έχεις κάνει! Έχετε φυτέψει τη δική σας υπέροχη ομορφιά! Μόλις καθιερωθεί, θα κάνει μια κομψή προσθήκη στην αυλή σας που θα διαρκέσει για χρόνια. Επιπλέον, θα ευδοκιμήσουν σε κρύο καιρό. Μην ξεχάσετε λοιπόν να σταματήσετε και να μυρίσετε τα τριαντάφυλλα όταν μπορείτε!

Καλή κηπουρική!


Εξερευνήστε τα τριαντάφυλλα

Εμφάνιση του μεμονωμένου αποτελέσματος

Bir cevap yazın