Στη ξεφτισμένη Αριζόνα, το Produce Gardens Bloom — City Farmer News

7
Στη ξεφτισμένη Αριζόνα, το Produce Gardens Bloom — City Farmer News

Οι αυτόχθονες πληθυσμοί έχουν μακρά ιστορία καλλιέργειας τροφίμων σε αντίξοες συνθήκες.

Του Brett AndersonΦωτογραφίες του Adam Riding
Νιου Γιορκ Ταιμς
Ο Brett Anderson και ο Adam Riding ταξίδεψαν περισσότερα από 450 μίλια σε όλη τη νότια Αριζόνα για να αναφέρουν αυτό το άρθρο.
7 Μαΐου 2023

Απόσπασμα:

Ενόψει μιας ιστορικής ξηρασίας, κηπουροί και μικροκαλλιεργητές σε όλη την Αριζόνα καλλιεργούν προϊόντα με μια εκπληκτικά ελάχιστη ποσότητα ενός πολύτιμου συστατικού: του νερού.

Μετατρέπουν τους χλοοτάπητες σε δασικούς κήπους και περιποιούνται αστικά αγροκτήματα σε ερήμους τροφίμων γύρω από το Φοίνιξ.

Και πολλοί βασίζονται στις γεωργικές γνώσεις των Ιθαγενών Αμερικανών, οι οποίοι ευδοκιμούσαν στα άνυδρα Νοτιοδυτικά πριν από τον αποικισμό.

Η δουλειά τους είναι εμπνευσμένη. Και αν η υπόλοιπη πολιτεία μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, η ταχέως αναπτυσσόμενη Αριζόνα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο για το πώς η Νοτιοδυτική μπορεί να επιβιώσει από μια κρίση νερού που μόνο χειροτερεύει.

Η Kim Elle δεν είχε καλλιεργήσει ποτέ κάτι πιο περίπλοκο από φυτά εσωτερικού χώρου όταν με τον σύζυγό της μετακόμισαν από τη Τζόρτζια στο προάστιο Φοίνιξ το 2021. Αντιμέτωπη με μια αρκετά μεγάλη αυλή σε μια περιποιημένη υποδιαίρεση, στράφηκε στην κηπουρική.

Αλλά η κυρία Elle, ένας συνταξιούχος αξιωματικός πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, είχε κίνητρο κάτι περισσότερο από την προκαλούμενη από την πανδημία πλήξη που ώθησε πολλούς Αμερικανούς που έμεναν στο σπίτι να ασχοληθούν με την κηπουρική. Η Νοτιοδυτική βρισκόταν στη δίνη της χειρότερης ξηρασίας που έχει καταγραφεί εκεί σε περισσότερους από 12 αιώνες, μια κρίση που διανύει τον 23ο χρόνο.

«Το μόνο που ακούμε στις ειδήσεις είναι ότι δεν έχουμε νερό», είπε. «Αναδημιουργώ την αυλή μου με τρόπο που καταναλώνει λιγότερο νερό».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Bir cevap yazın