Τα κολίβρια φτάνουν στο Χιούστον!

5
Τα κολίβρια φτάνουν στο Χιούστον!

Τώρα που έφτασε ο Αύγουστος, ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε τον κήπο σας για κολίβρια που θα περάσουν από το Χιούστον αυτόν τον μήνα! Τα κολίβρια συνήθως διασχίζουν το Χιούστον για μια σύντομη περίοδο την άνοιξη κατά τη βόρεια μετανάστευση τους. Η πλειονότητα αυτού του πληθυσμού συνήθως επιστρέφει για ένα μήνα, ή λίγο περισσότερο, τον Αύγουστο ή τις αρχές Σεπτεμβρίου για τη μετανάστευση στα νότια. Ένα μικρό ποσοστό κολιμπρί θα επισκεφτεί τους κήπους μας στο Χιούστον όλο το καλοκαίρι και θα κολλήσει ακόμα και τον χειμώνα. Είναι καλή ιδέα να σβήσετε τις ταΐστρες των κολιμπρί μέχρι την 1η Αυγούστουαγ ώστε να είστε σίγουροι ότι θα τους προσελκύσετε.

Τα Ruby Throated, Black Chinned και Rufous κολίβρια είναι οι τρεις πιο συνηθισμένοι τύποι που βρίσκουμε στους κήπους μας στο Χιούστον. Ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε κολίβρια στον κήπο σας και να τα ενθαρρύνετε να επιστρέψουν το επόμενο έτος, είναι να φυτέψετε τον κήπο σας με φυτά νέκταρ. Τα κολίβρια θα τρέφονται με ένα συνδυασμό νέκταρ λουλουδιών και μικροσκοπικών εντόμων. Τους ελκύουν ιδιαίτερα τα λουλούδια σε σχήμα σωληνωτού και τα κόκκινα, τα πορτοκαλί και τα κίτρινα είναι τα αγαπημένα χρώματα των λουλουδιών.

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας φυτά για να προσελκύσουμε και να ταΐσουμε τα κολίβρια:

Firebush (Άνοιγμα Χαμέλια). Αυτό το τροπικό παράγει μακριά σωληνοειδή λουλούδια σε αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του κίτρινου, ιδανικά για την προσέλκυση κολιμπρί. Τα φυτά ζουν στους κήπους του Χιούστον, αλλά η κορυφαία ανάπτυξη μπορεί να παγώσει στο έδαφος σε ιδιαίτερα κρύους χειμώνες. Ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου. Πλήρης ήλιος.

Ζιζάνιο πεταλούδας (Asclepias tuberosa). Αν ψάχνετε για πορτοκαλί χρώμα στον κήπο, αυτό είναι το τέλειο φυτό! Ένα ηλιόλουστο πολυετές φυτό που παράγει συστάδες από μικρά άνθη πορτοκαλιού στις αρχές του καλοκαιριού σε αναχώματα 3 ποδιών.

Εσπεράντζα (Tecoma stans). Αυτός ο φυλλοβόλος θάμνος παράγει συστάδες από μεγάλα σωληνοειδή άνθη σε αποχρώσεις του λαμπερού κίτρινου, έως το βερίκοκο, το πορτοκαλί και το κόκκινο. Ένα αγαπημένο κολιμπρί στον ήλιο.

Τούρκος Καπ (Malvaviscus arboreus). Εάν έχετε έναν σκιερό κήπο, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να ταΐσετε τα κολίβρια, το Turk’s Cap είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτό το μεγάλο, ανθεκτικό στις ρίζες, πολυετές φυτό αναπτύσσεται σε μεγάλες συστάδες ύψους έως 4-5 πόδια και πλάτος με μάζες από έντονα κόκκινα λουλούδια.

Φθινοπωρινό φασκόμηλο (Σάλβια Γκρέγκι). Ένα απαραίτητο θαμνώδες πολυετές φυτό που ανθίζει σχεδόν συνεχώς από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. Τα έντονα κόκκινα, ροζ, κοραλλί και κίτρινα άνθη είναι τέλεια για να προσελκύσουν κολίβρια. Τα σωληνοειδή άνθη παρέχουν άφθονο νέκταρ.

Περισσότερα φυτά κολιμπρί:

Abelia (Abelia grandiflora).
Καρδινάλιος Λουλούδι (Lobelia Cardinal)
Ακρωτήρι μελισσόχορτο (Tecomaria capensis)
Αμπέλι κυπαρισσιού (Ipomoea quamoclit)
Τρομπέτα μελισσόχορτο (Lonicera senpervirens
Ροζ σκούφο από το Τέξας (Scutellaria suffrutescens)
αμπέλι τρομπέτα (ριζοσπάστες Campsis)
Pride of Barbados (Η πιο όμορφη Καισαλπινία)
Λαντάνα (Lantata camara)
Ιτιά της ερήμου (Chilopsis linearis)
Θάμνος κροτίδας (Russelia rotundifolia)
Κοραλί μελισσόχορτο (Lonicera sempervirens)
Zinnia sp.

Συμπλήρωση με Τροφοδότες

Εάν δεν έχετε ήδη μια σειρά από φυτά κολιμπρί στον κήπο σας ή δεν φαίνεται να προσελκύετε τόσα κολίβρια όπως θα θέλατε, το να βάζετε ταΐστρες είναι μια εύκολη λύση. Έχουμε μια μεγάλη ποικιλία από τροφοδότες σε απόθεμα αυτή τη στιγμή. Για να φτιάξετε το δικό σας φαγητό για κολίμπρι, απλά ανακατέψτε ένα μέρος ζάχαρης με τέσσερα μέρη νερού και αφήστε το να βράσει για δύο λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και μετά γεμίστε τις ταΐστρες σας. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε χρωστικές τροφίμων καθώς οι ίδιες οι ταΐστρες θα προσελκύσουν τα πουλιά. Μπορείτε να διατηρήσετε τα υπολείμματα ζωοτροφών στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα. Φέρνουμε επίσης έτοιμο προς ανάμιξη συμπύκνωμα τροφής κολιμπρί που είναι έτοιμο να το αρπάξετε και να φύγετε. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μέλι ή νέκταρ αγαύης ως υποκατάστατα της απλής ζάχαρης στο διάλυμά σας. Ούτε έχετε τις σωστές μορφές ζάχαρης που χρειάζονται τα κολίβρια και μπορείτε να βλάψετε τα πουλάκια χρησιμοποιώντας τα.

Είναι καλή ιδέα να αλλάζετε τους τροφοδότες σας κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Ο μύκητας μπορεί μερικές φορές να είναι πρόβλημα στους τροφοδότες, ειδικά με τη θερμότητα του Χιούστον. Φροντίστε να καθαρίσετε τυχόν ανάπτυξη μυκήτων και να μουλιάζετε τις ταΐστρες σε ξύδι εάν έχετε αυτό το πρόβλημα. Εάν συνεχίσει, σκεφτείτε να μετακινήσετε τις ταΐστρες σε ένα πιο σκιερό σημείο όπου η ανάπτυξη μυκήτων θα επιβραδυνθεί.

Bir cevap yazın