Τα 5 αγαπημένα μας ανοιξιάτικα λαχανικά για καλλιέργεια στο Χιούστον

7
Τα 5 αγαπημένα μας ανοιξιάτικα λαχανικά για καλλιέργεια στο Χιούστον

από τον Scott Hill

Φαίνεται ότι όλοι κολλάνε ένα σοβαρό κρούσμα ανοιξιάτικου πυρετού! Ο πιο ζεστός καιρός είναι προ των πυλών, και έχουμε μερικές φανταστικές επιλογές για να βάλουμε στο έδαφος αυτόν τον μήνα. Εδώ είναι τα 5 αγαπημένα μας ανοιξιάτικα λαχανικά για καλλιέργεια στο Χιούστον:


Μελιτζάνα

Μελιτζάνα παρμεζάνα κανείς; Σοβαρά, οι μελιτζάνες είναι θρεπτικές και μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Όταν προετοιμάζετε το χώμα σας, να έχετε κατά νου ότι πρέπει να έχει καλή στράγγιση και να έχει βάθος περίπου 8 ίντσες για φύτευση. Ένα στρώμα κομπόστ είναι επίσης ευεργετικό.

Οι μελιτζάνες είναι κρύες τρυφερές, επομένως αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να τις βάλετε στο έδαφος. Εάν φυτεύετε περισσότερα από ένα, προσπαθήστε να τα τοποθετήσετε σε απόσταση τουλάχιστον δύο ποδιών μεταξύ τους. Ενθαρρύνεται η λίπανση και το τακτικό πότισμα. Μόλις μαλακώσουν αρκετά, μπορείτε να τα μαζέψετε.

αγγούρια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από ένα ποτήρι δροσιστικό αγγούρι-νερό. Για να τα καλλιεργήσετε, θα χρειαστείτε ένα καφασωτό ή ένα κλουβί ντομάτας για να κρατάτε ψηλά το αμπέλι, διευκολύνοντας τη συντήρησή του. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να δώσει λίγο χώρο αναπνοής για τη μείωση των μυκητιακών ασθενειών ή του ωιδίου.

Το κομπόστ ενθαρρύνεται για την προετοιμασία του εδάφους και βεβαιωθείτε ότι φυτεύονται στον ήλιο. Τα αγγούρια απολαμβάνουν υγρασία εφόσον μπορούν να στραγγίσουν εύκολα. Συνήθως είναι καλύτερο να τα ποτίζετε το βράδυ για να μην στεγνώσουν τόσο γρήγορα και η προσθήκη μιας στρώσης σάπιας φύλλα μπορεί να βοηθήσει. Επιπλέον, μπορούν να συγκομιστούν μετά από 60 ημέρες.

Μπάμια

Μόλις περάσει ο τελευταίος παγετός, μπορείτε να ξεκινήσετε να φυτεύετε αυτό το επόμενο αγαπημένο: μπάμιες. Υπάρχουν πολύ λίγα λαχανικά που ευδοκιμούν στη ζέστη του Χιούστον, και αυτό είναι ένα από αυτά. Είναι φιλικό για αρχάριους και λατρεύει την υγρασία. Το καλά στραγγιζόμενο χώμα και το κομπόστ είναι απαραίτητο και λίγο λίπασμα δεν βλάπτει.

Επιπλέον, αν αφεθούν χωρίς κόψιμο, οι μπάμιες μπορούν να γίνουν εξαιρετικά ψηλές — έως και 12 πόδια! Μην ανησυχείς. Υπάρχουν επίσης ποικιλίες νάνων που μπορούν να φτάσουν τα 5 πόδια ψηλά αν ανησυχείτε για το διάστημα. Συγκομίστε τους λοβούς αμέσως πριν σκληρύνουν και γίνουν μη βρώσιμοι. Σκεφτείτε το τουρσί ή το τηγάνισμα της σοδειάς σας για μια νόστιμη απόλαυση.

Πιπεριές

Ο Πίτερ Πάιπερ διάλεξε μια δέσμη από πιπεριές τουρσί και μπόρεσε να το κάνει στο Χιούστον. Ένα άλλο αγαπημένο λαχανικό, αυτό περιλαμβάνει τόσο γλυκές πιπεριές όσο και καυτερές πιπεριές. Για να προετοιμαστείτε για ανάπτυξη, το έδαφος με καλή στράγγιση είναι πάντα καλύτερο, εφόσον είναι αναμεμειγμένο με κάποια οργανική ύλη. Αυτό περιλαμβάνει τύρφη και κομπόστ.

Εάν είστε αρχάριος κηπουρός και ψάχνετε για κάτι πολύ εύκολο να ξεκινήσετε, οι πιπεριές είναι ο καλύτερος τρόπος. Μπορείτε να φυτέψετε πιπεριές σε απόσταση 2 μέτρων και συνήθως χρειάζονται περίπου 9 εβδομάδες για τη συγκομιδή. Μην ξεχάσετε να κάνετε λίπανση όσο χρειάζεται!

Ντομάτες

Το νούμερο ένα αγαπημένο μας λαχανικό για καλλιέργεια στο Χιούστον είναι οι ντομάτες! Υπάρχουν δύο εποχές καλλιέργειας τομάτας, αλλά το φθινοπωρινό παράθυρο είναι πολύ μικρότερο από το ανοιξιάτικο, οπότε αυτή η εποχή του χρόνου είναι τέλεια!

Μετά τον τελευταίο παγετό, φυτέψτε τα στον ήλιο σε οργανική ύλη. Το επίστρωμα είναι επίσης μια καταπληκτική ιδέα για τη διατήρηση της υγρασίας κατά το πότισμα. Ένας ψηλός πάσσαλος 5 ποδιών ή ένα κλουβί ντομάτας μπορεί να προσφέρει υποστήριξη καθώς ψηλώνουν. Η λίπανση και η ντομάτα είναι απαραίτητη. Μπορείτε να τα μαζέψετε μόλις αρχίσουν να δείχνουν χρώμα. Συνολικά, λίγο TLC θα σας προσφέρει την πιο πλούσια σοδειά!

Γλυκά 100 ντομάτες

Bir cevap yazın