Τα 5 κορυφαία φυτά για να αναπτυχθούν στη ζέστη του Χιούστον

7
Τα 5 κορυφαία φυτά για να αναπτυχθούν στη ζέστη του Χιούστον

από τον Scott Hill

Το καλοκαίρι είναι σε καλό δρόμο και θα χρειαστείτε κάτι που να αντέχει τον βάναυσο ήλιο. Έχετε ένα σημείο με άφθονο φως; Εδώ είναι τα 5 κορυφαία φυτά που πρέπει να αναπτυχθούν στη ζέστη του Χιούστον:

Blue Daze

Αυτό το αειθαλές πολυετές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιγράμματα ή ως καλύμματα εδάφους. Φαίνεται υπέροχο και σε κρεμαστά καλάθια. Το Blue Daze ξεχύνεται και ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης μέχρι την πρώτη κατάψυξη. Έχει ύψος περίπου ενάμισι πόδι και πλάτος περίπου δύο πόδια. Ευδοκιμώντας στον ήλιο, που είναι τουλάχιστον έξι ώρες φωτός, τα άνθη φαίνονται όμορφα στο ασημί φύλλωμα.

Στάδιο

Graffiti® Red Lace Star Flower |  Pentas lanceolata

Αν θέλετε να ικανοποιήσετε τους ωφέλιμους επικονιαστές σας, θεωρήστε τις πεντάδες ως την νούμερο ένα επιλογή σας. Έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων με συστάδες από άνθη σε σχήμα αστεριού. Τα Pentas είναι πολυετή φυτά που αγαπούν τη θερμότητα και θα φαίνονται φανταστικά σε ένα παρτέρι ή σε δοχεία. Ανθίζουν από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο και μπορούν να αναπτυχθούν από ένα έως τρία πόδια, με άλλες ποικιλίες να γίνονται πολύ μεγαλύτερες από αυτό. Οι πεταλούδες και οι μέλισσες τρελαίνονται με αυτά τα πολυετή φυτά.

Ανδρακλή

Ηλιακό Ρολόι Red Portulaca |  Portulaca grandiflora 'Sundial Red'

Η γλιστρίδα, επίσης γνωστή ως τριαντάφυλλο βρύου, είναι ένα ετήσιο ανθεκτικό στην ξηρασία που τα πάει καλά τα καλοκαίρια του Χιούστον. Τα άνθη σε σχήμα κυπέλλου έρχονται σε διάφορα χρώματα και αναπτύσσονται σε μικρούς σωρούς. Η γλιστρίδα, ένα είδος γλιστρίδας, περιέχει στρογγυλά φύλλα και απλώνεται σε ένα μικρό μονοπάτι. Θα ανθίσει από τον Μάιο μέχρι να παγώσει και να πάρει περίπου οκτώ εκατοστά ύψος. Μπορείτε να το συνδυάσετε με το sedum για τους κήπους κοντέινερ σας.

Red Yucca

Red Yucca |  Hesperaloe parviflora

Έχετε ένα μεγάλο, ηλιόλουστο σημείο για έναν ντόπιο με χαμηλή συντήρηση; Η κόκκινη γιούκα είναι ο καλύτερος τρόπος. Είναι μια φανταστική προσθήκη σε έναν κήπο xeriscape. Είναι επίσης ανθεκτικό στην ξηρασία και έχει όμορφα κόκκινα άνθη που φτάνουν περίπου τα πέντε πόδια ψηλά. Οι ανθοφορίες της κόκκινης γιούκας θα διαρκέσουν όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι. Θα βρείτε πολλά τοπία του Χιούστον με αυτό το ανθεκτικό βασικό προϊόν.

Μεξικάνικο Μπους Φασκόμηλο

Μεξικάνικο Φασκόμηλο Μπους |  Salvia leucantha

Τέλος, το νούμερο ένα ανθεκτικό στη θερμότητα φυτό μας, το Mexican Bush Sage, θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη για την αυλή σας. Είναι αυτοφυές, άρα είναι συνηθισμένο στο κλίμα της πόλης μας. Με μοβ άνθη που κόβουν την ανάσα που διαρκούν από τα τέλη του καλοκαιριού μέχρι το χειμώνα, αυτή η σάλβια θα πάρει περίπου τέσσερα πόδια ύψος και τέσσερα πόδια πλάτος. Είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πολυετές και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία μόλις εγκατασταθεί.

Bir cevap yazın