Τώρα το Αζερμπαϊτζάν έχει όλες τις προϋποθέσεις για μια Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Καραμπάχ! (Φωτογραφίες 18+) – Aze.Media

10
Τώρα το Αζερμπαϊτζάν έχει όλες τις προϋποθέσεις για μια Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Καραμπάχ!  (Φωτογραφίες 18+) – Aze.Media

Η Αρμενία ενορχήστρωσε τρομοκρατική επίθεση στο Χοτζάβεντ. Κατά την προετοιμασία αυτού του άρθρου, ήταν γνωστά έξι θάνατοι: αρχικά, ένα φορτηγό Hovo ανατινάχθηκε από νάρκη που είχαν τοποθετηθεί από Αρμένιους τρομοκράτες, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο υπαλλήλων της Κρατικής Οδικής Υπηρεσίας. Στη συνέχεια, έκρηξη φορτηγού KamAZ στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτή είναι η επίσημη απάντηση του Ερεβάν στις σχολικές καμπάνες που χτυπούν στο Φιζούλι και στο Λατσίν, στις προτάσεις του Αζερμπαϊτζάν να αρχίσει να εργάζεται για μια συνθήκη ειρήνης και στο άνοιγμα των δρόμων Άγκνταμ και Λατσίν.

Είμαστε ήδη συνηθισμένοι σε αυτή τη φράση – Αρμενική ναρκοθετεί τρομοκρατία στα απελευθερωμένα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Μέχρι τώρα επρόκειτο για χαοτική εξόρυξη κατά την υποχώρηση του αρμενικού στρατού κατοχής από το Αζερμπαϊτζάν και την άρνηση του επίσημου Ερεβάν να παραδώσει τους «εργαζόμενους» χάρτες ναρκοπεδίων στο Μπακού.

Ωστόσο, τώρα η τρομοκρατία των αρμενικών ορυχείων φτάνει σε ένα νέο, πολύ πιο επικίνδυνο επίπεδο. Όπως έδειξαν οι εκρήξεις στην περιοχή Khojavend, οι Αρμένιοι τρομοκράτες αλλάζουν σε μια νέα τακτική: ομάδες σαμποτάζ διεισδύουν στα απελευθερωμένα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν από την κατοχή και εγκαθιστούν νέες νάρκες. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για την ίδια συνοικία Khojavend όπου η διοίκηση του Ερεβάν ανέπτυξε σαμποτέρ τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2020 με εντολή να διεξαχθεί ένας «πόλεμος δολιοφθοράς-τρομοκρατίας».

Τώρα η ίδια τακτική χρησιμοποιείται σχεδόν τρία χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και οι εξηγήσεις με το ύφος «κάποιοι απλώς δεν «τέλειωσαν τη μάχη» και δεν αποδέχθηκαν την τριμερή συμφωνία» δεν λειτουργούν πλέον. Θα είναι επίσης αδύνατο να διαφωνήσουμε για «μεμονωμένους διοικητές πεδίου», «ρεβανσιστές» και ούτω καθεξής.

Η διείσδυση μιας ομάδας σαμποτάζ στα απελευθερωμένα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσε να είχε οργανωθεί μόνο από τις αρχές της Αρμενίας και τις μαριονέτες τους στο Khankendi, όπου η ηγεσία άλλαξε πρόσφατα και οι θέσεις των «διοικητών πεδίου» ενισχύθηκαν. Επιπλέον, υπάρχουν ερωτήματα για τη διοίκηση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων: πώς συνέβη που οι σαμποτέρ με νάρκες «γλίστρησαν» αθόρυβα στη γραμμή των ειρηνευτικών θέσεων;

Εδώ βέβαια θα πρέπει να αναμένεται ένα κύμα δικαιολογιών και μη πειστικών δικαιολογιών. Αυτό όμως δεν αλλάζει το κύριο θέμα. Η αρμενική πλευρά ξεδιπλώνει σκόπιμα μια εκστρατεία τρόμου στα εδάφη που απελευθερώθηκαν από την κατοχή, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανοικοδόμησης και ήδη επιστρέφουν πρώην αναγκαστικοί μετανάστες.

Και το πιο αηδιαστικό είναι ότι οι αναφορές για τις επιθέσεις στην περιοχή Khojavend προκάλεσαν ένα κύμα πληθωρικής χαράς στην αρμενική μπλογκόσφαιρα. Επιπλέον, πολλοί συγγραφείς εκτοξεύουν ένα ρεύμα απειλών και υπόσχονται να αντιμετωπίσουν όλους τους Αζερμπαϊτζάνους στα εδάφη που απελευθερώθηκαν από την αρμενική κατοχή. Τέλος, ταυτόχρονα με τις εκρήξεις ναρκών, διαπράχθηκε μια άλλη πράξη «ραδιοτρομοκρατίας» – αυτή τη φορά δημιουργήθηκε παρεμβολή για την πτήση AZAL Τιφλίδα-Μπακού. Και η τρομοκρατία θεωρείται από τα τέλη της δεκαετίας του εξήντα ως «υποκατάστατο του πολέμου» και ένας τρόπος «απάντησης», ή μάλλον, με συγχωρείτε, για να μπλέξω με τον εχθρό, με τον οποίο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να τα βγάλεις πέρα ​​στο πεδίο της μάχης. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε πόσο βαθιές είναι οι παραδόσεις της πολιτικής τρομοκρατίας στην Αρμενία.

Και το Αζερμπαϊτζάν, τολμάμε να διαβεβαιώσουμε, δεν θα ανεχθεί μια «γκρίζα ζώνη» και μια φωλιά τρομοκρατών στο έδαφός του. Η χώρα μας δεν θα επιτρέψει σε πρώην αναγκαστικούς μετανάστες που επιστρέφουν στα σπίτια τους σε προηγούμενα κατεχόμενα και τώρα απελευθερωμένα εδάφη, εργαζόμενους επενδυτές εκεί, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, να ζουν κάτω από τη διαρκή απειλή της αρμενικής τρομοκρατίας.

Το Μπακού δεν θα επιτρέψει τη ραδιοτρομοκρατία κατά της πολιτικής αεροπορίας να συνεχιστεί στον ουρανό μας. Το επίσημο Μπακού έχει πολλές επιλογές για απάντηση. Αλλά το λιγότερο από αυτά διεξάγει μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Καραμπάχ. Ναι, αυτό είναι ένα ακραίο μέτρο. Αλλά εάν τα πολιτικά μέτρα δεν λειτουργήσουν, η χώρα μας δεν θα έχει άλλη επιλογή. Η χώρα μας έχει πλέον τόσο νομικά ερείσματα όσο και στρατιωτικά-δυναμικά εργαλεία για την πλήρη κάθαρση του Καραμπάχ. Και ο τρόμος κατά των αμάχων είναι η «κόκκινη γραμμή» που δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περάσει.

Bir cevap yazın