Ώρα να φυτέψουμε φθινοπωρινές ντομάτες!

5
Ώρα να φυτέψουμε φθινοπωρινές ντομάτες!

Ναι, ξέρουμε ότι είναι λίγο ζεστό έξω. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι λαχανόκηποι μας στο Χιούστον έχουν κοιμηθεί για το καλοκαίρι. Τώρα είναι η ώρα να πάρετε τη δεύτερη σοδειά ντομάτας σας στο έδαφος για τη φθινοπωρινή συγκομιδή. Το φθινόπωρο είναι μια καλή περίοδος για την ανάπτυξη ντομάτας, επειδή οι χαμηλότερες θερμοκρασίες επιτρέπουν καλύτερη καρπόδεση και τα προβλήματα με τα έντομα μειώνονται. Τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου είναι η ιδανική εποχή για φύτευση.

Ντομάτες - Συνταγή για την επιτυχία

Όταν επιλέγετε τις φθινοπωρινές ντομάτες σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε εάν επιλέγετε έναν τύπο Προσδιορισμένο ή Απροσδιόριστο. Τα καθορισμένα φυτά τείνουν να αναπτύσσονται σε διαχειρίσιμο ύψος και παράγουν το μεγαλύτερο μέρος των καρπών τους ταυτόχρονα. Απροσδιόριστοι τύποι, ή τύποι αμπέλου, θα ψηλώσουν πολύ και θα παράγουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα περισσότερα ντοματίνια με μικρόκαρπο ή cherry είναι Απροσδιόριστες. Αλλά και μερικοί μεγάλοι κόφτες. Οι περισσότερες Determinate ποικιλίες τομάτας που φυτεύτηκαν την άνοιξη έχουν ήδη τελειώσει ή ολοκληρώνουν τώρα την παραγωγή καρπών τους. Εάν έχετε πράσινα φρούτα σε αυτά τα φυτά, μερικά μπορεί να μην ωριμάσουν σωστά σε αυτό το σημείο λόγω της ζέστης. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε να τα μαζέψετε και να τα αφήσετε να ωριμάσουν σε εσωτερικούς χώρους.

Είναι πάντα καλύτερο να αφαιρείτε τις ντομάτες που φυτεύτηκαν την άνοιξη και να τις αντικαταστήσετε με φρέσκες μεταμοσχεύσεις φθινοπώρου. Σχεδιάστε να κάνετε κομποστοποίηση των φυτών που αφαιρείτε, εκτός και αν είχατε σοβαρά προβλήματα με πρώιμη προσβολή ή άλλες μυκητιασικές ασθένειες, οπότε μπορεί να χρειαστεί να απορρίψετε εντελώς τα φυτά.

Φροντίστε να φυτέψετε τα νέα σας μοσχεύματα μερικές ίντσες πιο βαθιά από το σημείο όπου το φυτό αναδύεται από το χώμα στη γλάστρα και προσθέστε 2″ σάπια φύλλα ως επικάλυψη. Σχεδιάστε να παρέχετε συμπληρωματικό πότισμα με το χέρι κατά τη διάρκεια της ζέστης για να τα καθιερώσετε. Τα εγκατεστημένα φυτά τομάτας χρειάζονται το ισοδύναμο των δύο ιντσών βροχόπτωσης την εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα διατηρείτε συνεχώς υγρά. Στις ντομάτες δεν αρέσει να στεγνώνουν πολύ ανάμεσα στα ποτίσματα, καθώς προκαλούν προβλήματα με την ανάπτυξη των καρπών και ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Φροντίστε να ποτίζετε τα φυτά το πρωί στο επίπεδο του εδάφους για να αποθαρρύνετε τις μυκητιακές ασθένειες. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε μερικά από τα κάτω φύλλα των φυτών για να βοηθήσετε στη μείωση της έκθεσης σε μυκητιασικές ασθένειες που προκαλούνται από το έδαφος.

Ανανεώστε τα κρεβάτια ή τα δοχεία σας με οργανικό λίπασμα και προσθέστε ένα κοκκώδες λίπασμα όταν φυτεύετε νέες μεταμοσχεύσεις. Στη συνέχεια, μόλις τα φυτά αρχίσουν να αναπτύσσουν μικρούς καρπούς, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα γονιμοποίησης. Τα υγρά λιπάσματα μπορούν να εφαρμόζονται εβδομαδιαία, ενώ οι κοκκώδεις τύποι μπορούν να περαστούν στο πλάι καμιά άλλη εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών σας. Αγαπάμε και τα δύο MircroLife κοκκώδης και η Μέχρι το Gro υγρά λιπάσματα.

Εάν τα νέα φυτά σας φαίνεται να υποφέρουν από ηλιακό έγκαυμα, το οποίο μπορεί να συμβεί με φυτεύσεις στα μέσα του καλοκαιριού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάλυμμα πλωτής σειράς για να προστατέψετε τα φυτά για τις πρώτες δύο εβδομάδες καθώς εγκλιματίζονται και εγκαθίστανται. Όταν περάσετε για να παραλάβετε τα μοσχεύματα σας, φροντίστε να προμηθευτείτε το λίπασμα και το σάπια φύλλα σας!

Bir cevap yazın