10 γηγενή φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία για το Χιούστον

7
10 γηγενή φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία για το Χιούστον

Αναζητάτε φυτά που είναι κατάλληλα για τα ζεστά καλοκαίρια μας που δεν χρειάζονται πολύ πότισμα;

Εδώ είναι η λίστα με τα δέκα γηγενή φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία για το Χιούστον. Αν και τα περισσότερα τα πάνε καλά στον ήλιο, έχουμε συμπεριλάβει μερικά που τα πάνε καλά και στη σκιά.


Εγγενή φυτά. Ο όρος έχει διαφορετικές σημασίες για διαφορετικούς κηπουρούς. Υπάρχουν ιθαγενείς του Τέξας, ιθαγενείς των ΗΠΑ και εκείνα τα φυτά που συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς. Συνολικά, αυτό που οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε στον κήπο μας είναι φυτά χαμηλής συντήρησης που είναι ελκυστικά και λειτουργικά. Φυτά που δεν είναι χωροκατακτητικά και είναι ωφέλιμα για την άγρια ​​ζωή. Όταν φυτεύετε έναν κήπο, δεν είναι μόνο για εσάς – είναι βιότοπος για όλα τα ζωντανά πράγματα γύρω σας.


1 Texas Lantana (Φρικτό Λαντάνα αναφέρεται επίσης ως Lantana urticoids)
Μια εγγενής στο Τέξας, αυτή η ποικιλία Lantana έχει κίτρινα έως πορτοκαλί άνθη και προσελκύει τις πεταλούδες. Είναι πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία καθώς και στο αλάτι. Ανθεκτικό στα ελάφια. Ανθεκτικό στη ζώνη 9 μας, αλλά μπορεί να χρειαστεί κάποια προστασία σε έντονους χειμώνες. Προτιμά εδάφη που στραγγίζουν καλά. Πλήρης έως μερικός ήλιος. Απλωμένος θάμνος 3-6 ποδών Ανθίζει όλο το καλοκαίρι. ΝΤΟΠΙΟΣ.

Texas Lantana

2Μαυρομάτικα Σούζαν (Rudbeckia glida «Goldsturm»)
Αυτό το πολυετές κωνοφόρα έχει φωτεινά χρυσοκίτρινα άνθη με μαύρα κέντρα. Ένα πολυετές φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία με μεγάλες ανθοφορίες έως και 5 ίντσες που κάνει υπέροχα κομμένα άνθη. Πλήρης έως μερικός ήλιος. Ένα αγαπημένο στους γηγενείς κήπους στο Χιούστον. ΝΤΟΠΙΟΣ.

Μαυρομάτικα Σούζαν

3Ανατολικό μωβ κωνοφόρα (Echinacea purpurea)
Ανθεκτικό στην ξηρασία ντόπιο που είναι το αγαπημένο των πεταλούδων. Πλούσιο ανθισμένο από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι. Ψηλοί μίσχοι με μαλακά πέταλα λεβάντας προσκολλημένα σε έναν ιριδίζοντα κώνο. Προτιμά τον ήλιο από τη μερική σκιά σε γόνιμα εδάφη που στραγγίζουν καλά. 2-5 πόδια ύψος. Κάνει κομμένα άνθη μεγάλης διάρκειας. Ένας εξαιρετικός ερμηνευτής όλο το καυτό καλοκαίρι μας. ΝΤΟΠΙΟΣ.

Μωβ κωνοφόρα

4Φθινοπωρινό φασκόμηλο (Σάλβια Γκρέγκι)
Ένα πολυετές φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία που ανθίζει συνεχώς από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τον σκληρό παγετό. Προτιμά τον πλήρη ή μερικό ήλιο. Αναπτύσσεται περίπου 3 πόδια ύψος και τόσο πλάτος. Κόκκινα λουλούδια με ωχροπράσινα μικρά φύλλα. Προσελκύει κολίβρια! ΝΤΟΠΙΟΣ.

Φθινοπωρινό Φασκόμηλο |  Σάλβια Γκρέγκι
Κόκκινα λουλούδια ενός φθινοπωρινού φασκόμηλου κήπου (Salvia greggii)

5Gulf Coast Muhly γνωστό και ως Pink Muhly Grass (Muhlenbergia capillaris)
Αυτό το σκληρό αυτοφυές πολυετές γρασίδι με ένα μεγάλο, ευάερο κεφάλι σπόρου μεγαλώνει είναι εκπληκτικό όταν φυτεύεται μαζικά. Τα στάχυα είναι μωβ και το φθινόπωρο το φυτό παίρνει μια πουπουλένια, βαθύ ροζ απόχρωση. Ανθεκτικό στην ξηρασία. Πλήρης έως μερικός ήλιος. Συνήθεια συσσωμάτωσης 2-3 πόδια ύψος. ΝΤΟΠΙΟΣ.

Η ενσωμάτωση ορισμένων φυτών με αιχμηρή φτερωτή υφή προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον στον κήπο σας. Προσθέτει επίσης απαλή κίνηση στον κήπο καθώς οι αιχμές ταλαντεύονται στο αεράκι.

ροζ γρασίδι muhly
Κοντινό πλάνο της χλόης Muhly.

6Chaste Tree, Vitex (Το αγνό αμπέλι του αρνιού)
Αυτό το μικρό φυλλοβόλο δέντρο (ή μεγάλος πολύκορμος θάμνος) ανθίζει άφθονες αιχμές από άνθη λεβάντας. Ανθίζει πολύ στις αρχές του καλοκαιριού, και στη συνέχεια σποραδικά όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Το Vitex είναι ανθεκτικό στη ζέστη, την ξηρασία και τα παράσιτα – γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για κήπους χαμηλής συντήρησης. ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΑΝ ΜΗΤΘΕΝΟΣ.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες χρωματικές παραλλαγές, όπως το «Shoal Creek», ένα υπέροχο λιλά χρώμα. και ‘Montrose Purple’, βαθύ χρώμα με μακρύτερες αιχμές. Διαβάστε περισσότερα για το Vitex.

Vitex

7Εργοστάσιο χυτοσιδήρου (Ασπιδίστρα ηλάιορ)
Ασπιδίστρα ηλάιορ (γνωστός και ως «φυτό από χυτοσίδηρο»), είναι ένα σκληρό, ανθεκτικό στην ξηρασία φυτό σκιάς, αφού δημιουργηθεί. Ευδοκιμεί σε πυκνή σκιά και προσθέτει υφή και κάθετο ενδιαφέρον με τα πλατιά πυκνά πράσινα φύλλα του. Κλαδέψτε κάθε φύλλωμα που έχει υποστεί ζημιά από το κρύο στα τέλη του χειμώνα. Νέα ανάπτυξη θα αναδυθεί από τη βάση του φυτού την άνοιξη. Αναπτύσσεται σε συστάδες. Κάνει επίσης ένα ωραίο φυτό εσωτερικού χώρου με χαμηλό φωτισμό. ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΑΝ ΜΗΤΘΕΝΟΣ.

Ασπιδίστρα ηλάιορ
Ασπιδίστρα ηλάιορ

8Firebush, Hummingbird Bush (Ανοίξτε το Hamelia)
Αυτό το τροπικό παράγει μακριά σωληνοειδή λουλούδια σε αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του κίτρινου, ιδανικά για την προσέλκυση κολιμπρί. Τα φυτά ζουν στους κήπους του Χιούστον, αλλά η κορυφαία ανάπτυξη μπορεί να παγώσει στο έδαφος σε ιδιαίτερα κρύους χειμώνες. Ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου. Πλήρης ήλιος. ΝΤΟΠΙΟΣ.

9Μπλε Πλουμπάγκο (Plumbago auriculata)
Το Plumbago είναι βασικά χωρίς συντήρηση. Δεν χρειάζεται να κάνετε λίπανση ή να ανησυχείτε για τα έντομα. Μόλις καθιερωθεί, είναι αρκετά ανθεκτικό στην ξηρασία, αλλά μπορεί να χρειαστεί συμπληρωματικό νερό όταν τα πράγματα παραμένουν πραγματικά στεγνά.

Αναπτύσσεται στον ήλιο, αλλά αναπτύσσεται πολύ καλά και στη μερική σκιά, αρκεί να έχει αρκετό φως. Στην ωριμότητα, θα έχει ύψος 3-4 πόδια και πλάτος 4-6 πόδια. ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΑΝ ΜΗΤΘΕΝΟΣ.

10Esperanza, Yellow Bells (Tecoma stans)

Αυτός ο φυλλοβόλος θάμνος παράγει συστάδες από μεγάλα σωληνοειδή άνθη σε αποχρώσεις του λαμπερού κίτρινου, έως το βερίκοκο, το πορτοκαλί και το κόκκινο. Ένα αγαπημένο κολιμπρί στον ήλιο. Μπορείτε να βρείτε αυτό το φυτό να αναπτύσσεται άγρια ​​στις βραχώδεις πλαγιές κοντά στο Σαν Αντόνιο, στο βόρειο Μεξικό και στην Αριζόνα. Ανθίζει από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Στην ωριμότητα, μεγαλώνει 3 έως 6 πόδια σε ύψος και 3 έως 4 πόδια σε πλάτος. Αντέχει στη ζέστη του Τέξας και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Διαβάστε περισσότερα για την Esperanza. ΝΤΟΠΙΟΣ.

κίτρινο λουλούδι Tecoma stans στον κήπο της φύσης
Yellow Bells, Esperanza

Αυτή η λίστα είναι μερικά από τα αγαπημένα μας γηγενή φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία. Υπάρχουν πολλά άλλα που είναι κατάλληλα για κήπους της περιοχής του Χιούστον. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα αυτοφυή φυτά; Ελάτε στο Buchanan’s.

Αν θέλετε έναν όμορφο κήπο με χαμηλή συντήρηση – ξεκινήστε με ντόπιους. Δεν είναι πολύ αργά για να φυτέψετε. Επίσκεψη Εγγενή φυτά του Μπιουκάναν σήμερα και μας εγγενείς ειδικοί στα φυτά θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τα σωστά φυτά για τον κήπο σας.

Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι σχετικά με τα εγγενή φυτά για το Τέξας:

Native Plant Society of Texas
Εξερευνήστε φυτά στο Wildflower Center

Bir cevap yazın