5 ανθεκτικοί γηγενείς θάμνοι για το Χιούστον

5
5 ανθεκτικοί γηγενείς θάμνοι για το Χιούστον

Μετά από ένα σκληρό πάγωμα, βλέπουμε συχνά ζημιές σε φυτά που είχαν επιβιώσει από τις κανονικές καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Όταν συμβεί αυτό, είναι χρήσιμο να κοιτάξετε στη γειτονιά σας και σε άλλα τοπία για να δείτε ποιοι θάμνοι όχι μόνο επέζησαν, αλλά και φαίνονται καλά. Είναι πιθανό να είναι ιθαγενείς. Εδώ είναι μερικοί από τους αγαπημένους μας γηγενείς θάμνους που είναι σίγουρο ότι θα επιβιώσουν στην επόμενη σκληρή κατάψυξη.

1

Southern Wax Myrtle (Myrica cerifera)

Το Southern Wax Myrtle είναι ένας πολύκορμος, αειθαλής θάμνος που μπορεί να φτάσει τα 20 πόδια σε ύψος. Το ανοιχτό πράσινο φύλλωμα της ελιάς έχει ένα πικάντικο άρωμα. Τα θηλυκά φυτά παράγουν ανοιχτό μπλε μούρα το χειμώνα που κάποτε χρησιμοποιούνταν για να φτιάξουν αρωματικά κεριά. Κάνει ένα εξαιρετικό φυτό οθόνης ή έναν ψηλό φράκτη. Προτιμά το υγρό χώμα και τον ήλιο από τη σκιά. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία νάνος που παραμένει περίπου 4′ ύψος επί 4′ πλάτος.

Southern Wax Myrtle |  Myrica cerifera
Southern Wax Myrtle (Myrica cerifera)

2

Νάνος Yaupon Holly (Ilex Vomitoria «Νάνα»)

Ο νάνος Yaupon Holly είναι προσαρμοσμένος ντόπιος. Είναι ένας ανθεκτικός, ελκυστικός συμπαγής θάμνος τοπίου που φτάνει τα 3-4′ σε ύψος και πλάτος. Όπως και ο εγγενής συγγενής του, το Yaupon Holly, είναι αειθαλές και ανθεκτικό στα ελάφια. Είναι ένα δημοφιλές φυτό θεμελίωσης τοπίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χαμηλό φράκτη.

Νάνος Yaupon Holly |  Ilex vomitoria
Νάνος Yaupon Holly (Ilex Vomitoria «Νάνα»)

3

Virginia Sweetspire (Ιτέα Βιρτζίνικα)

Το Virginia Sweetspire είναι ένας μικρός ανθοφόρος θάμνος που είναι εγγενής στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Ο σε σχήμα ανάχωμα, ημιαειθαλής φυλλοβόλος θάμνος φτάνει τα 3 έως 6 πόδια. Οι αρωματικές λευκές αιχμές λουλουδιών γέρνουν στα τοξωτά κλαδιά. Τα φύλλα γίνονται κόκκινα σε μωβ το φθινόπωρο και επιμένουν και τον χειμώνα. Προτιμά το υγρό χώμα και ανέχεται τη σκιά. Πιο αποτελεσματικό σε μαζικές φυτεύσεις σε αντίθεση με ένα μόνο δείγμα.

Virginia Sweetspire
Virginia Sweetspire (Ιτέα Βιρτζίνικα)

4

Texas Sage (Leucophyllum frutescens)

Το Texas Sage, γνωστό και ως Purple Sage ή Cenizo, είναι ένας αργά αναπτυσσόμενος αειθαλής θάμνος που μπορεί να φτάσει τα 5-6 πόδια ύψος (μερικές φορές ψηλότερο) και 4-6 πόδια σε πλάτος. Τα φύλλα είναι ασημί γκρι έως πρασινωπά. Τα λουλούδια είναι βιολετί έως μοβ ή ροζ και εμφανίζονται κατά διαστήματα από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, συνήθως μετά από μια καταιγίδα. Εξαιρετικά ανθεκτικό στην ξηρασία και ευδοκιμεί σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά. Αγαπημένο από τις μέλισσες, τις πεταλούδες και τα κολίβρια.

Texas Sage |  Leucophyllum frutescens
Texas Sage (Leucophyllum frutescens)

5

American Beautyberry (Αμερικανός Καλλίκαρπα)

Το American Beautyberry είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος που συχνά μεγαλώνει 3-5 πόδια ψηλό και συνήθως το ίδιο πλάτος. Μπορεί να αφεθεί να αναπτυχθεί ελεύθερα ή μπορεί να κλαδευτεί ξανά την άνοιξη για να διατηρήσει ένα πιο συμπαγές φυτό. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του είναι οι άφθονες συστάδες γυαλιστερών, ιριδίζον-μωβ φρούτων που εμφανίζονται σε τοξωτά κλαδιά το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα μούρα δεν είναι μόνο όμορφα, είναι ελκυστική τροφή για πολλά είδη πουλιών.

American Beautyberry |  Callicarpa americana
American Beautyberry (Αμερικανός Καλλίκαρπα)

Επίσκεψη Εγγενή φυτά του Μπιουκάναν σήμερα και μας εγγενείς ειδικοί στα φυτά θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τα σωστά φυτά για τον κήπο σας.

Bir cevap yazın